Noční můry jsou zpět. Už jsem to nechtěl zažít a ono se to opět stalo, smutní Almagro

- Filip Lefenda

Nicolase Almagra nadále trápí zdraví. Dvaatřicetiletý Španěl podstoupil v minulých dnech již druhou letošní operaci levého kolena od doby, kdy si na červnovém Roland Garros poranil v souboji s Argentincem Del Potrem meniskus.

Utkání tehdy musela bývalá světová devítka za stavu 1:1 na sety skrečovat a dát si na dva a půl měsíce od tenisu pohov. V polovině srpna se pak Almagro na kurty vrátil, pohyboval se však převážně na challengerech, a to s nevalnými výsledky. V žebříčku se tak kdysi úspěšný tenista, jenž do své sbírky přidal celkem třináct singlových titulů z turnajů ATP, propadl až na současné 151. místo.

„Je to něco, co už nechcete nikdy znovu zažít, a ono se to opět stalo,“ poznamenal Almagro ke svým zdravotním trablům. „Rok 2017 končím další operací kolene, ale já se opět vrátím,“ ujistil na Instagramu své příznivce. Aktuálně má tak čas nad mnohým přemýšlet.

„V příští sezóně hodlám bojovat za své cíle. Začnu ji sice o pár měsíců později, ale chci se dostat opět zpátky na vrchol,“ neschází motivace dvaatřicetiletému Španělovi, který byl v roce 2011 devátým hráčem světa.

V letošní sezóně zaznamenal Nicolas Almagro negativní zápasovou bilanci, když z celkových 22 utkání zvítězil jen v deseti.