ATP

Goffin se opřel do Kyrgiose. Nejdeš příkladem, soptí Belgičan

- Radek Štohl

Podle Davida Goffina není Nick Kyrgios dobrým příkladem pro své mladé krajany. V nedávném rozhovoru pro tennisactu.net se belgický tenista také rozpovídal o dovolené s daviscupovým týmem Francie, nebo zdravotním stavu svého kolena.

Goffin prožil pohádkový závěr uplynulé sezóny, ve kterém velmi překvapivě došel až do finále Turnaje mistrů, v němž nakonec ve třech setech nestačil na Grigora Dimitrova. Krátce před zahájením nového ročníku byl šestadvacetiletý tenista dotázaný na to, jak je důležité být vzorem pro mladé hráče.

„Myslím si, že se chovám dobře. K tomu, abych byl úspěšný, mám navíc dobrý přístup,“ stojí na webu tennisactu.net vyjádření sedmého hráče žebříčku. „Tenis dělám hlavně pro sebe. Poté můžu přemýšlet, jestli mám nějaký vliv na mladší tenisty, což je také důležité,“ pokračoval.

„Například Nick Kyrgios se sice dostal na vysokou úroveň, přesto podle mého názoru není dobrým příkladem pro mladší Australany. Je to však jeho způsob práce a zatím mu to vychází. Lidé chtějí radši vidět tyto hráče, jako je on, než jsem já,“ domnívá se Belgičan.

David Goffin měl v minulosti problémy s kolenem, ale jak to s ním vypadá nyní? „Dvoutýdenní odpočinek byl skvělý a momentálně je to mnohem lepší. Podstupuji dlouhodobé procedury, které budou i nadále pokračovat. Pokud jsem však na kurtu, tak nepociťuji žádné problémy.“

Dvojnásobný grandslamový čtvrtfinalista ukončil ročník 2017 vystoupením v Davis Cupu. Ve finále týmové soutěže proti Francii sice zvládl vyhrát obě utkání dvouhry, přesto však své zemi k zisku salátové mísy nepomohl. Právě se svými protihráči, jakými byli - Lucas Pouille, Jo-Wilfried Tsonga a Pierre-Hugues Herbert - strávil Goffin část dovolené.

„Neměli jsme žádné problémy, mluvili jsme o tom jen velmi málo. O tenisu se někdy bavíme, ale pouze zřídka. Nevnímám nás jako rivaly, ale přátele. Naše přítelkyně spolu vycházejí rovněž dobře,“ uzavřel.