WTA

Plíškovou v Thajsku napadl vir. Stihne začátek sezóny?

- Radek Štohl

Nejen se soupeřkami musela Karolína Plíšková bojovat na exhibici v Thajsku. Českou jedničku od pobytu v Hua Hinu trápily zdravotní problémy, kvůli kterým nemohla na prestižní akci vydat ze sebe to nejlepší.

Plíšková svůj první duel v jihovýchodní Asii sehrála v sobotu, když porazila Jelenu Ostapenkovou 6:1, 6:4. Po snadné výhře se tak o celkové prvenství mohla utkat se Simonou Halepovou, proti světové jedničce však prohrála 2:6, 3:6.

„Hned po příletu jsem se necítila dobře, napadl mě nějaký vir. Oba zápasy jsem odehrála podle plánu, ale stoprocentně jsem se rozhodně necítila. Jsem ráda, že se můj zdravotní stav lepší,“ prohlásila Plíšková pro vlastní webové stránky.

Jak se poté česká tenistka vypořádala s netradičním termínem akce? „V podstatě mi během dnešního (nedělního - pozn.) zápasu s Halepovou vůbec nepřišlo, že jsou Vánoce. Je tu hodně teplo, kolem 30 stupňu, což mi popravdě vyhovuje víc než zima u nás v Česku,“ pokračovala ve svém povídání o thajské zkušenosti. 

Aktuálně čtvrtá hráčka světového žebříčku se kvůli celému podniku musela vzdát typických vánočních svátků. „V Thajsku se Vánoce prakticky neslaví, to je křesťanský svátek a tady jsou především buddhisté.“

„Hua Hin je ale hodně turistická destinace, takže tu přeci jen najdete vánoční výzdobu na různých místech, zejména v obchodních domech,“ všimla si hráčka, která novou sezónu začne na turnaji v Brisbane.

Právě na australském podniku v sezóně 2017 získala titul, díky kterému bude muset na začátku nadcházející sezóny obhajovat 470 bodů. „Teď si musím pár dní odpočinout, abych byla zdravotně stoprocentně fit. V Brisbane už se ke mně připojí i trenéři, trochu potrénujeme a sezona může vypuknout,“ uzavřela.