Extrémní kalendář Strýcové. Čeká ji šest turnajů během osmi týdnů

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Barbora Strýcová se při skládání kalendáře před novou sezonou rozhodla, že si dá pořádně do těla. Během prvních osmi týdnů kalendářního roku 2018 absolvuje až šest turnajů, a to ji s největší pravděpodobností čeká také únorový Fed Cup.

Strýcová se na začátku sezony rozhodla, že jediný volný týden pro ni bude pouze případný konec v prvních kolech na Australian Open.

Aktuální světová třiadvacítka se vrhne do nového ročníku pod vedením trenéra Davida Kotyzy skutečně po hlavě. Přípravu na Australian Open zahájí na Novém Zélandu, kde ji čeká podnik v Aucklandu. Následně se přesune do Sydney, kde ji čeká generálka na první grandslam sezony.

Dvoutýdenní zápolení v Melbourne jí přinese náročný úkol v podobě obhájení loňského osmifinále. A ani po australské misi si neužije příliš volna. Přihlasila se totiž na turnaj do ruského Petrohradu, kde se může potkat s hráčkami jako Simona Halepová, Caroline Wozniacká, či Jelena Ostapenková.

Na turnaj, který končí 4. února, plynule navazuje fedcupový týden se Švýcarskem. A po něm? Na Strýcovou čekají turnaje v Dauhá a Dubaji, štědře dotované i hodnocené podniky z kategorie WTA Premier 5 a WTA Premier.

Pokud se Barbora Strýcová neodhlásí z turnaje v Petrohradu (rovněž WTA Premier), čekají ji opravdu náročné dva měsíce.

Pro českou hráčku to ale není úplná novinka. Podobný program zvolila i v roce 2016, kdy se nakonec radovala z postupu do finále v Dubaji a osmifinále na Australian Open. Tehdy ovšem nebyla nominována do fedcupového týmu, což by v případě příští sezony bylo velkým překvapením.