Ostapenková najala nového kouče. Zkušenosti nabídne bývalý trenér Stosurové a Ivanovičové

- Jan Vojkůvka

Lotyšská tenistka Jelena Ostapenková po odchodu trenérky Anabel Medinaové Garriguesové příliš dlouho sama nezůstala. Do svého týmu angažovala zkušeného kouče Davida Taylora, s nímž vstoupí do nové sezony, ve které ji čeká náročná obhajoba spousty bodů do světového žebříčku.

„Naše spolupráce s Anabel skončila a v příští sezoně s ní už trénovat nebudu,“ oznámila světová sedmička v rozhovoru pro lotyšská média. „Mou hlavní trenérkou zůstane moje maminka Jelena, ale také už dva týdny trénuji s Davidem Taylorem.“

Životní sezona dvacetileté Jeleny Ostapenkové se pořádně nastartovala během antukové části sezony. Právě tehdy začala lotyšskou kometu trénovat španělská trenérka Anabel Medinaová Garriguesová, s jejíž pomocí se Ostapenková dočkala největších úspěchů dosavadní kariéry.

Finále v Charlestonu, či semifinále v Praze bylo jen přípravou na vrcholné představení, které přišlo na grandslamovém turnaji v Paříži. Ostapenková, která do té doby nevyhrála na okruhu WTA žádný turnaj, senzačně ovládla French Open a kromě vlastních schopností se mohla spolehnout právě na svou trenérku, která ji k životnímu úspěchu dovedla.

Medinaová však obdržela nabídku trénovat španělský fedcupový tým a po dohodě ukončila spolupráci se svou svěřenkyní. Ta si musela hledat trenéra nového a muže na svém místě našla v Davidu Taylorovi, bývalém kouči Samanthy Stosurové a tenistek jako Ana Ivanovičová nebo Naomi Osakaová.