Ten, který zná recept na Nadala. Djokovič hlásí do svého týmu další posilu

- Jan Havlovic

Novak Djokovič doplnil svůj tým o další zvučné jméno. Po Radku Štěpánkovi přichází pod křídla dvanáctinásobného grandslamového šampiona strategický tenisový analytik Craig O’Shannessy. Uznávaný odborník bude cepovat hru srbského tenisty především skrz video analýzy, kterými se zabývá.

Novak Djokovič pokračuje v obměně svého týmu. Kouče Andre Agassiho nejprve doplnil Radek Štěpánek, který bude se srbským šampionem objíždět většinu turnajů. Nyní „Nole“ přivedl další důležitou osobu do svého týmu. Najal si totiž Craiga O’Shannessyho, uznávaného tenisového odborníka.

Tento tenisový analytik se ve světě bílého sportu pohybuje již dlouhá léta. Proslavil se především na Twitteru, na kterém spravuje účet „BrainGameTennis“ a svými postřehy přispívá také na oficiálním webu ATP. Nyní opět obnoví svou trenérsku kariéru!   

O’Shannessy trénoval před dvěma lety Němce Dustina Browna. Přítomen byl rovněž i na Wimbledonu v roce 2015, kde jeho svěřenec šokoval celý tenisový svět výhrou nad Rafaelem Nadalem ve druhém kole turnaje. Není pochyb, že určitý podíl na výhře měl také O’Shannessy.

Djokovič jistě doufá, že se díky podobným radám od uznávaného odborníka dostane znovu na tenisový vrchol. O’Shannessy je aktuálně v Monaku, kde společně se Štěpánkem a Agassim připravují svého svěřence na návrat do tenisového kolotoče. „Jsem tady už celý týden a pomáhám Novakovi připravit se na novou sezonu,“ uvedl O’Shannessy pro deník Daily Express

„Je tady i Andre s Radkem. Mnoho jsem se toho od nich přiučil a má trenérská úroveň se opět o stupeň posunula,“ lebedí si nový člen týmu. „Nepochybně jeden z vrcholů mé trenérské kariéry,“ dodal.

Hned po Vánocích se Djokovič představí na exhibici Mubadala World Tennis Championships v Abú Zabí. Prvním ostrým testem pro dvanáctinásobného šampiona bude turnaj v Dauhá, který sehraje před odletem do Austrálie. 

 

G’day Andre ???

Příspěvek sdílený Craig O'Shannessy (@coshannessy),Pro 13, 2017 v 9:09 PST