Některé chtějí být celebritami se vším všudy, míní Kuzněcovová o lechtivých fotkách

- Filip Lefenda

Spoře oděné tenisové hvězdy před objektivy hladových fotoaparátů. Situace, která v poslední době není nikterak neobvyklá, ba naopak. Ruska Světlana Kuzněcovová však podobné choutky nemá. Roli celebrit přenechá s radostí jiným. V rozhovoru pro portál Sport Express však odpovídala i na další neméně zajímavé otázky.

Je to v posledních dnech hodně přetřásané téma. Poprask vzbudila světová šestka Elina Svitolinová, která se pro pánský magazín XXL nechala vyfotit pouze v tom nejnutnějším. Třiadvacetiletá Ukrajinka přitom není zdaleka jedinou hráčkou, která podobný záměr podstoupila.

Lákalo by něco podobného dvojnásobnou grandslamovou šampionku ve dvouhře Světlanu Kuzněcovovou? „Jako hráčky jsme všechny velmi odlišné. Já tyto ambice rozhodně nemám,“ odmítla v rozhovoru pro Sport Express tuto myšlenku. „Některé se zkrátka chtějí stát celebritami se vším všudy, jiné ne,“ dodala Ruska, která musí vinou operace levého zápěstí vynechat nadcházející grandslam v Melbourne.

Na další ožehavou otázku odpovídala Kuzněcovová hned posléze. „Kdo je nejpodivnější tenistkou na okruhu?“ zamyslí se. „Je jich mnoho. Z těch bývalých mohu jmenovat třeba Marion Bartoliovou,“ zmínila někdejší světovou sedmičku, která v roce 2013 jen šest týdnů po svém wimbledonském triumfu ukončila aktivní kariéru. „Po turnajích jezdívala se svým otcem. Byl to nějaký doktor, ale stal se jejím koučem. Jejich tréninky byly ty nejpodivnější, jaké jsem kdy viděla,“ vzpomíná dvaatřicetiletá Ruska.

„Přivazoval ji k plotu jako koně, balil jí kolena do ledu a pokládal něco pod nohy, ani přesně nevím, co to bylo,“ pokračuje Kuzněcovová. „Nikdy nehrál tenis, jen házel míče a Marion pro ně musela různými směry běhat,“ pokyvuje hlavou dvanáctá hráčka pořadí WTA. „Vzpomněla bych si ale i na bláznivější a zvrácenější věci,“ dodala.

Následně se ještě zamyslela nad další zajímavou otázkou. Která hráčka je pro ty ostatní idolem? Kým by chtěly samy hráčky nejčastěji být? „Hodně holek chce být jako Maria Šarapovová,“ zmínila svou populární krajanku. „Hlavně vysoké blondýnky, co hrají agresivní tenis,“ odkryla další „tajemství“ bývalá druhá hráčka světa.