V šestnácti pronikla do stovky, teď si Portugalka plní sen netradičním byznysem

- Filip Lefenda

Poslední zápas odehrála v červenci, od té doby se na kurtech neobjevila. Raketu sice oficiálně na pomyslný hřebík nepověsila, žádný termín návratu ale nestanovila. Kdysi obrovská naděje portugalského tenisu Michelle Larcherová de Britová se momentálně věnuje úplně jiným věcem.

Podle posledních zpráv si bývalá 76. hráčka světa rozhodla plnit sny jinak než tenisem. V americkém Bradentonu tak nově otevřela vlastní hotel pro domácí mazlíčky.

Čtyřiadvacetiletá Larcherová de Britová platila za velký tenisový příslib, když již v pouhých šestnácti letech v roce 2009 pronikla do elitní stovky žebříčku WTA. Během své kariéry porazila hráčky jako Agnieszku Radwaňskou, Světlanu Kuzněcovovou, Anu Ivanovičovou či Barboru Strýcovou.

Památným pak byl zejména její zápas z Wimbledonu roku 2013, na němž senzačně vyřadila Marii Šarapovovou. Všechny zmíněné protivnice porazila ještě před dovršením jednadvacátého roku života, následně její kariéra začala stagnovat.

V posledních dvou letech už se Portugalka objevovala převážně na menších turnajích ITF a ani na nich žádnou pořádnou díru do světa neudělala, když vyhrála pouze letos v Tampě, mnohdy se ale s podniky loučila již v prvních kolech.