Los finále Davis Cupu: Páteční program zahájí Pouille proti Goffinovi

- Jan Havlovic

Poslední velká tenisová akce letošního roku se kvapem blíží. Již v pátek vypukne v Lille finále Davis Cupu, ve kterém změří síly Francie s Belgií. Ve čtvrtek krátce po poledni proběhl los. Úvodní duel pátečního programu obstará souboj Lucasem Pouilleho s Davidem Goffinem. Poté se dostane na kurt domácí jednička Jo-Wilfried Tsonga, který vyzve belgickou dvojku Steva Darcise.

Tenhle souboj slibuje parádní tenisovou podívanou! Jak Francie, tak i Belgie nasadí do boje o „salátovou mísu“ to nejlepší, co mají aktuálně k dispozici. Jeden menší zádrhel musel řešit nehrající kapitán země galského kohouta Yannick Noah, který do sobotní čtyřhry nejspíše nebude mít k dispozici Nicolase Mahuta, kterého od Turnaje mistrů trápí zdravotní problémy. Jeho místo zaujme zkušený Richard Gasquet.

Ve čtvrtek krátce po poledni proběhl na severu Francie v Lille los. Úvodní souboj na Stade Pierre Mauroy obstará souboj domácí dvojky Lucase Pouilleho, který vyzve finalistu letošního Turnaje mistrů David Goffina. Oba tenisté se střetli hned třikrát, pokaždé v loňském roce, a ze všech třech střetnutí odcházel jako vítěz francouzský tenista. Belgičan Goffin se však v závěru této sezony rozehrál do parádní formy, a tak bude mírným favoritem tohoto souboje právě on. 

Poté se dostane na kurt domácí jednička Jo-Wilfried Tsonga, který vyzve Steva Darise. Belgičan se v daviscupových duelech dokáže vybičovat k výborným výkonům. V souboji s Tsongou, kterého požene domácí publikum, však bude vstupovat z pozice outsidera. Zároveň půjde o vůbec první měření sil těchto tenistů na profesionální úrovni. 

Jak již bylo zmíněno, nehrající francouzský kapitán Yannick Noah nominoval do sobotní čtyřhry Herberta společně s Gasquetem. To Belgie vyšle dvojici Belemans, de Loore, avšak je možné, že v nominacích dojde k menším změnám.

Samotné finále odstartuje na Stade Pierre Mauroy v Lille v pátek ve 14:00.

Los finále DC 

Pátek
Lucas Pouille (18.) – David Goffin (7.)
Jo-Wilfried Tsonga (15.) – Steve Darcis (78.)

Sobota
Gasquet, Herbert – Belemans, de Loore

Neděle
Jo-Wilfried Tsonga (15.) – David Goffin (7.)
Lucas Pouille (18.) – Steve Darcis (78.)