19. 11. 2017
Zajímavosti ATP

OTESTUJTE SE: Jak dobře znáte finalisty Turnaje mistrů?

Finále letošního Turnaje mistrů nabízí překvapivé obsazení. O titul se totiž od devatenácté hodiny utkají Grigor Dimitrov a David Goffin. Na místo tradičních tváří se tak v závěrečném utkání podniku střetnou hráči, kteří nejsou široké veřejnosti tak dobře známi. Jak jste ale na tom vy? Dokážete obstát v našem kvízu?

1. Jak již bylo zmíněno, finalisté se potkali již v základní skupině, kde jasně vyhrál Dimitrov. Jak však utkání přesně dopadlo?
a) Dimitrov vyhrál 6:0, 6:2
b) Dimitrov vyhrál 6:0, 6:3
c) Dimitrov vyhrál 6:2, 6:0
d) Dimitrov vyhrál 6:3, 6:0

2. Oběma tenistům je momentálně šestadvacet let. Kdo z nich je však starší a o kolik?
a) Dimitrov o necelé čtyři měsíce
b) Goffin o necelých sedm měsíců
c) Goffin o necelých pět měsíců
d) Dimitrov přesně o čtvrt roku

3. Grigor Dimitrov pochází z Bulharska. Odkud však přesně?
a) ze Sofie
b) z Plodivu
c) z Haskova
d) z Nesebaru

4. A naopak, kde se narodil Belgičan David Goffin?
a) v Lutychu
b) v Rocourtu
c) v Gentu
d) v Namuru

5. Dimitrov před vstupem na profesionální okruh zářil v juniorech. Na jakou příčku se kdy nejvýše dostal?
a) na první
b) na třetí
c) na pátou
d) na devátou

6. Méně se již dařilo jeho nedělnímu soupeři, i Goffin byl přesto v juniorské kategorii úspěšný. Belgický tenista se nejvýše umístil:
a) na desátém místě
b) na patnáctém místě
c) na dvacátém místě
d) na dvaadvacátém místě

7. David Goffin na Turnaji mistrů porazil jak Rafaela Nadala, tak Rogera Federera. Dimitrov v minulosti:
a) porazil jen Nadala
b) porazil jen Federera
c) porazil Nadala i Federera
d) neporazil ani jednoho z nich

8. Goffin se letos s Belgií dostal do finále Davis Cupu. Povedlo se mu to také v uplynulých letech?
a) ne, finále proti Francii bude jeho prvním
b) ano, v roce 2015 slavil zisk Davis Cupu po výhře nad Švýcarskem
c) ano, v roce 2014 nestačil s Belgií na Srbsko
d) ano, v roce 2015 nestačil s Belgií na Velkou Británii

9. Oba tenisté si již zahráli na olympijských hrách. Kdo z nich došel dále?
a) Goffin na OH v roce 2012 (3. kolo)
b) Goffin na OH v roce 2016 (3. kolo)
c) Dimitrov na OH v roce 2012 (osmifinále)
d) Dimitrov na OH v roce 2016 (osmifinále)

10. Komu se více dařilo na grandslamových turnajích ve dvouhře?
a) Dimitrov postoupil jednou do finále
b) Goffin postoupil dvakrát do semifinále
c) Dimitrov postoupil dvakrát do semifinále
d) Goffin postoupil jednou do finále

Správné odpovědi: 1 a), 2 b), 3 c), 4 b), 5 a), 6 a), 7 a), 8) d), 9 b), 10 c)

Grigor Dimitrov David Goffin

Diskuze


Pro přidávání komentářů do diskuze se musíte přihlásit. Pokud nemáte svůj účet, můžete se registrovat.

Pardubická juniorka: Nicod zvládl dvojboj. Valentová povolila Forejtkové jen tři gemy

V pořadí 95. ročník prestižní Pardubické juniorky nabídl ve čtvrtek kompletní semifinále dvouhry a finále čtyřhry. Nejvýše nasazený Jakub Nicod vyzrál zkraje programu na Maxima…

Rychlý konec favoritů! Tisícovka v Montréalu připomněla 23 let starý zápis z Indian Wells

Více než 23 let se nestalo, aby tři nejvýše nasazení účastníci podniku kategorie ATP Masters 1000 vypadli hned ve svém úvodním utkání. Na National Bank Open v Montréalu však…

Denní menu, 10.8.2022: Plíšková v Torontu zničila Anisimovovou, Forejtek uspěl v Meerbuschi

Karolína Plíšková vyzvala ve druhém kole National Bank Open v Torontu Američanku Amandu Anisimovovou, kterou vyprovodila z kurtu za necelou hodinu hru po setech dvakrát 6:1. Česká…

Odplata za 53 minut! Plíšková v Torontu nedala šanci Anisimovové a zahraje si osmifinále

Sotva si mohla přát lepší scénář zápasu. Karolína Plíšková (14.) prosvištěla druhým kolem National Bank Open v Torontu jako uragán, když ztratila proti Amandě Anisimovové (22.)…

Pardubická juniorka: Do semifinále postoupili Nicod, Bartoň, Valentová či Forejtková

Druhý srpnový týden patří na východě Čech tradičně republikovému mistrovství starších dorostenců. V pořadí 95. ročník prestižní Pardubické juniorky měl ve středu na programu…

Laver Cup: Tým Evropy je kompletní! Posilu hlásí i výběr zbytku světa

Pátý ročník týmového Laver Cupu zná přibližně měsíc a půl před svým startem většinu účastníků. Evropský celek doplnili pro londýnské vydání akce členové elitní desítky žebříčku…

Další články