19. 11. 2017
Zajímavosti ATP

OTESTUJTE SE: Jak dobře znáte finalisty Turnaje mistrů?

Finále letošního Turnaje mistrů nabízí překvapivé obsazení. O titul se totiž od devatenácté hodiny utkají Grigor Dimitrov a David Goffin. Na místo tradičních tváří se tak v závěrečném utkání podniku střetnou hráči, kteří nejsou široké veřejnosti tak dobře známi. Jak jste ale na tom vy? Dokážete obstát v našem kvízu?

1. Jak již bylo zmíněno, finalisté se potkali již v základní skupině, kde jasně vyhrál Dimitrov. Jak však utkání přesně dopadlo?
a) Dimitrov vyhrál 6:0, 6:2
b) Dimitrov vyhrál 6:0, 6:3
c) Dimitrov vyhrál 6:2, 6:0
d) Dimitrov vyhrál 6:3, 6:0

2. Oběma tenistům je momentálně šestadvacet let. Kdo z nich je však starší a o kolik?
a) Dimitrov o necelé čtyři měsíce
b) Goffin o necelých sedm měsíců
c) Goffin o necelých pět měsíců
d) Dimitrov přesně o čtvrt roku

3. Grigor Dimitrov pochází z Bulharska. Odkud však přesně?
a) ze Sofie
b) z Plodivu
c) z Haskova
d) z Nesebaru

4. A naopak, kde se narodil Belgičan David Goffin?
a) v Lutychu
b) v Rocourtu
c) v Gentu
d) v Namuru

5. Dimitrov před vstupem na profesionální okruh zářil v juniorech. Na jakou příčku se kdy nejvýše dostal?
a) na první
b) na třetí
c) na pátou
d) na devátou

6. Méně se již dařilo jeho nedělnímu soupeři, i Goffin byl přesto v juniorské kategorii úspěšný. Belgický tenista se nejvýše umístil:
a) na desátém místě
b) na patnáctém místě
c) na dvacátém místě
d) na dvaadvacátém místě

7. David Goffin na Turnaji mistrů porazil jak Rafaela Nadala, tak Rogera Federera. Dimitrov v minulosti:
a) porazil jen Nadala
b) porazil jen Federera
c) porazil Nadala i Federera
d) neporazil ani jednoho z nich

8. Goffin se letos s Belgií dostal do finále Davis Cupu. Povedlo se mu to také v uplynulých letech?
a) ne, finále proti Francii bude jeho prvním
b) ano, v roce 2015 slavil zisk Davis Cupu po výhře nad Švýcarskem
c) ano, v roce 2014 nestačil s Belgií na Srbsko
d) ano, v roce 2015 nestačil s Belgií na Velkou Británii

9. Oba tenisté si již zahráli na olympijských hrách. Kdo z nich došel dále?
a) Goffin na OH v roce 2012 (3. kolo)
b) Goffin na OH v roce 2016 (3. kolo)
c) Dimitrov na OH v roce 2012 (osmifinále)
d) Dimitrov na OH v roce 2016 (osmifinále)

10. Komu se více dařilo na grandslamových turnajích ve dvouhře?
a) Dimitrov postoupil jednou do finále
b) Goffin postoupil dvakrát do semifinále
c) Dimitrov postoupil dvakrát do semifinále
d) Goffin postoupil jednou do finále

Správné odpovědi: 1 a), 2 b), 3 c), 4 b), 5 a), 6 a), 7 a), 8) d), 9 b), 10 c)

Grigor Dimitrov David Goffin

Diskuze


Pro přidávání komentářů do diskuze se musíte přihlásit. Pokud nemáte svůj účet, můžete se registrovat.

Výhry na mokru a ve čtyřech stupních. Palicová se za první titul odměnila zákuskem

Povedený vstup do nové tenisové sezony zažívá Barbora Palicová. Poté, co nezvládla úvodní duel roku v Monastiru, se přesunula na antuku do turecké Antalye, kde už zaválela. Na…

Australian Open: Mužskými finalisty jsou Nadal s Medveděvem. Menšík postoupil do finále juniorky!

Také páteční program na Australian Open přinesl radost českým tenisovým fanouškům. Šestnáctiletý Jakub Menšík porazil v semifinále juniorského turnaje Švýcara Kiliana Feldbausche…

Vyzrál na dusno i zarputilého Švýcara. Vystřídal jsem čtyři ručníky, říká finalista Menšík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Po jednoznačných výhrách v osmifinále a čtvrtfinále se Jakub Menšík v pátečním semifinále juniorského Australian Open pořádně nadřel a zapotil,…

Siniaková o prvním mixu s Macháčem: Tomáš byl hodně překvapený, pochválil mě!

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Všech tří disciplín se letos na Australian Open zúčastnila Kateřina Siniaková. Kromě čtyřhry po boku Barbory Krejčíkové a také dvouhry si…

Denní menu, 27.1.2022: Duo K+S zvládlo semifinále na Australian Open! Menšík ztratil jediný gem

Také ve čtvrtek hrálo prim v tenisovém programu grandslamové Australian Open. A čeští fanoušci mohli být maximálně spokojení, jelikož Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou i…

Melbourne se po 42 letech dočkalo domácí finalistky i ryze australského finále čtyřhry

Australští fanoušci zažívají na letošním Australian Open po opravdu hodně dlouhé době úspěchy, na které si už dávno, ač nedobrovolně, museli odvyknout. Nejen, že o víkendu budou…

Další články