19. 11. 2017
Zajímavosti ATP

OTESTUJTE SE: Jak dobře znáte finalisty Turnaje mistrů?

Finále letošního Turnaje mistrů nabízí překvapivé obsazení. O titul se totiž od devatenácté hodiny utkají Grigor Dimitrov a David Goffin. Na místo tradičních tváří se tak v závěrečném utkání podniku střetnou hráči, kteří nejsou široké veřejnosti tak dobře známi. Jak jste ale na tom vy? Dokážete obstát v našem kvízu?

1. Jak již bylo zmíněno, finalisté se potkali již v základní skupině, kde jasně vyhrál Dimitrov. Jak však utkání přesně dopadlo?
a) Dimitrov vyhrál 6:0, 6:2
b) Dimitrov vyhrál 6:0, 6:3
c) Dimitrov vyhrál 6:2, 6:0
d) Dimitrov vyhrál 6:3, 6:0

2. Oběma tenistům je momentálně šestadvacet let. Kdo z nich je však starší a o kolik?
a) Dimitrov o necelé čtyři měsíce
b) Goffin o necelých sedm měsíců
c) Goffin o necelých pět měsíců
d) Dimitrov přesně o čtvrt roku

3. Grigor Dimitrov pochází z Bulharska. Odkud však přesně?
a) ze Sofie
b) z Plodivu
c) z Haskova
d) z Nesebaru

4. A naopak, kde se narodil Belgičan David Goffin?
a) v Lutychu
b) v Rocourtu
c) v Gentu
d) v Namuru

5. Dimitrov před vstupem na profesionální okruh zářil v juniorech. Na jakou příčku se kdy nejvýše dostal?
a) na první
b) na třetí
c) na pátou
d) na devátou

6. Méně se již dařilo jeho nedělnímu soupeři, i Goffin byl přesto v juniorské kategorii úspěšný. Belgický tenista se nejvýše umístil:
a) na desátém místě
b) na patnáctém místě
c) na dvacátém místě
d) na dvaadvacátém místě

7. David Goffin na Turnaji mistrů porazil jak Rafaela Nadala, tak Rogera Federera. Dimitrov v minulosti:
a) porazil jen Nadala
b) porazil jen Federera
c) porazil Nadala i Federera
d) neporazil ani jednoho z nich

8. Goffin se letos s Belgií dostal do finále Davis Cupu. Povedlo se mu to také v uplynulých letech?
a) ne, finále proti Francii bude jeho prvním
b) ano, v roce 2015 slavil zisk Davis Cupu po výhře nad Švýcarskem
c) ano, v roce 2014 nestačil s Belgií na Srbsko
d) ano, v roce 2015 nestačil s Belgií na Velkou Británii

9. Oba tenisté si již zahráli na olympijských hrách. Kdo z nich došel dále?
a) Goffin na OH v roce 2012 (3. kolo)
b) Goffin na OH v roce 2016 (3. kolo)
c) Dimitrov na OH v roce 2012 (osmifinále)
d) Dimitrov na OH v roce 2016 (osmifinále)

10. Komu se více dařilo na grandslamových turnajích ve dvouhře?
a) Dimitrov postoupil jednou do finále
b) Goffin postoupil dvakrát do semifinále
c) Dimitrov postoupil dvakrát do semifinále
d) Goffin postoupil jednou do finále

Správné odpovědi: 1 a), 2 b), 3 c), 4 b), 5 a), 6 a), 7 a), 8) d), 9 b), 10 c)

Grigor Dimitrov David Goffin

Diskuze


Pro přidávání komentářů do diskuze se musíte přihlásit. Pokud nemáte svůj účet, můžete se registrovat.

Denní menu, 29.11.2021: Forejtek se kvalifikoval ve Forli. Pokračoval turnaj v Jablonci

Jonáš Forejtek se v italském Forli kvalifikoval do hlavní soutěže, když přehrál ve dvou setech domácího Marca Miceliho. Další „naši“ hrají v kvalifikacích menších podniků ITF.…

Jablonec nad Nisou Open: Marková a Valentová se kvalifikovaly do hlavní soutěže

Druhým hracím dnem pokračoval v Jablonci nad Nisou domácí halový podnik ITF s dotací 25 tisíc amerických dolarů. Postup z finále kvalifikace do hlavní soutěže si zajistily Johana…

Australian Open bez světové jedničky? Hrát nebude. Nenechá se vydírat, tvrdí Djokovičův otec

Nad Novakem Djokovičem a jeho startem na lednovém Australian Open už delší dobu visí otazník. Srbská světová jednička je známa svým odmítavým postojem vůči očkování proti…

Davis Cup: Rusko vyřadilo po půlnoci obhájce titulu a pomohlo do čtvrtfinále Srbsku

Ve velké drama se v Madridu změnil souboj domácích Španělů s Ruskem, který se protáhl až do pozdních nočních hodin. Obhájci titulu prohráli skrze rozhodující čtyřhru a finálový…

Davis Cup: Britové vyhráli čtyřhru a postupují do čtvrtfinále. Čechům nepomohla ani šokující výhra Macháče

V neděli hráli na finálovém turnaji Davisova poháru opět čeští reprezentanti, kteří dokonce sahali po postupu do čtvrtfinále díky senzační výhře Tomáše Macháče nad Danielem…

Jablonec nad Nisou Open: Úvodní kolo kvalifikace zvládlo šest Češek

Také příští týden se bude konat turnaj ITF na českém území. Ženské halové klání s dotací 25 tisíc dolarů startuje tradičně už v neděli, kdy bylo na programu úvodní kolo…

Další články