Denní menu, 17.11.2017: Magdaléna Pantůčková v Turecku postoupila do semifinále dvouhry i finále čtyřhry

- Jan Vojkůvka

Velmi podařený turnaj absolvuje v turecké Antalyi osmnáctiletá česká tenistka Magdaléna Pantůčková, která si na místním turnaji ITF zahraje o singlové finále a deblový titul. V dnešním čtvrtfinále dvouhry jí soupeřka po pěti gemech skrečovala a kvůli zranění nemohla nastoupit ani do čtyřhry, kde tak Pantůčková postoupila bez boje. Pokračuje také říčanský halový turnaj, na kterém si čtyři Češi zahrají o semifinále.

NA ROZJEZD

8:30

M. PANTŮČKOVÁ POSTOUPILA DO SEMIFINÁLE: Sedmá nasazená Magdaléna Pantůčková v Turecku prožívá jeden z nejlepších turnajů v sezoně a zahraje si v dalším semifinále. Osmnáctiletá tenistka vedla nad první nasazenou Rumunkou Georgií Craciunovou už 5:0, když jí soupeřka souboj skrečovala. Kromě semifinále dvouhry si pak mladší ze sester Pantůčkových zahraje i finále čtyřhry, jelikož jednou ze soupeřek v semifinále jí měla být právě Craciunová. Pantůčková tak s Ruskou Bachmutkinovou postoupily bez boje. - Magdaléna Pantůčková (675.) x Georgia Andreea Craciunová (ROU, 443.) 5:0 skreč Craciunová

 

HLAVNÍ CHOD

13:00

GOFFIN PORAZIL THIEMA A MÍŘÍ DO SEMIFINÁLE: Londýnskou O2 Arenu čeká poslední hrací den v základních skupinách. Poté, co ze skupiny Borise Beckera prošli do semifinále Roger Federer a Jack Sock, zbýval ještě dořešit poslední otazník skupiny Petea Samprase. Grigora Dimitrova doplní ve vyřazovacích bojích Belgičan David Goffin, který si ve dvou setech poradil s Rakušanem Dominicem Thiemem. 

Více se Turnaji mistrů věnujeme v samostatném článku.

 

A KDO NEMÁ DOST...

10:30

TRIO ČESKÝCH TENISTŮ MÍŘÍ DO SEMIFINÁLE: Desátý český turnaj futures v této sezoně pomalu spěje ke svému vyvrcholení. V pátek se v Říčanech uskutečnilo čtvrtfinále, které bylo z české pohledu úspěšné! Do sobotních semifinálových bojů si zajistila postup hned trojice domácích reprezentantů. V turnaji zůstává kromě Michala Konečného a Petra Nouzy také Marek Jaloviec, nasazená jednička, který v dramatickém třísetovém souboji vyřadil Němce Ejupovice.

Podrobně se turnaji v Říčanech věnujeme v samostatném článku.

Češi v akci

ITF/Futures

Futures Říčany (muži, CZE F10, 15 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Čtvrtfinále dvouhry
MICHAL KONEČNÝ (422.) – MAREK GENGEL (651.) 7:6(5), 6:4
PETR NOUZA (854.) – Niels Lootsma (NED, 540.) 6:4, 5:7, 6:4
MAREK JALOVIEC (268.) – Elmar Ejupovic (GER, 507.) 6:3, 5:7, 6:4
Čtvrtfinále čtyřhry

DUDA, KONEČNÝ – Kaleničenko, Sačko (UKR) 6:3, 4:6, 8:10
JENÍČEK, VLKOVSKÝ – NOUZA, ŠKOCH 3:6, 4:6
VOCEL, VRBENSKÝ – MICHNEV, POLJAK 7:6(4), 4:6, 13:11

TENNIS ORGANISATION CUP, Antalya (ženy, TUR, 15 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
MAGDALÉNA PANTŮČKOVÁ (675.) – Georgia Andreea Craciunová (ROU, 443.) 5:0 skreč Craciunová
Semifinále čtyřhry
Bachmutkinová (RUS), M. PANTŮČKOVÁ – Craciunová, Ghioroaieová (ROU) bez boje