Futures Milovice: Jaloviec slaví druhý titul v řadě, Gengel získal deblovou trofej

- Jan Vojkůvka

Marek Jaloviec potvrdil, stejně jako minulý týden v Opavě, i v Milovicích roli nasazené jedničky a vybojoval druhý titul v řadě. Tentokrát si poradil v českém finále s Janem Šátralem, kterého porazil ve dvou setech i přesto, že ho trápilo menší zranění, kvůli kterému si musel vzít přestávku na ošetření. Ve čtyřhře se ze třetího letošního titulu raduje Marek Gengel.

Jaloviec vybojoval druhý titul v řadě!
Marek Jaloviec slaví na českých futurech druhý titul ve dvou týdnech. Po Opavě se mu podařilo vyhrát i turnaj v Milovicích, kde první nasazený porazil Jana Šátrala 6:3, 6:4.

Český tenista po vyhraném prvním setu měl ve druhém dějství menší problémy a za stavu 2:3 se ztrátou brejku si dokonce musel vzít přestávku na ošetření kvůli bolestem v kyčlích. Po návratu do hry si sice Šátral udržel podání, ale Jaloviec od stavu 2:4 vyhrál čtyři gemy v řadě a utkání zakončil úspěšným brejkem.

Třiadvacetiletý Jaloviec vybojoval v pořadí svůj třetí letošní titul a celkově osmý v kariéře. Nadále tak bojuje o vylepšení svého žebříčkového postavení a rád by si zajistil účast v grandslamové kvalifikaci na Australian Open.

Naopak Jan Šátral, pro kterého, dle jeho slov, tímto turnajem sezona skončila, se v závěru roku podíval do prvního finále od října minulého roku. Na titul si ale bude muset počkat.

Gengel získal v Milovicích deblový titul
Čtvrtí nasazení Marek Gengel a Polák Szymon Walkow vybojovali na halovém futuru v Milovicích deblový titul. Ve finále čtyřhry si poradili s českou dvojicí Filipem Dudou a Michalem Konečným po setech 6:3, 6:7(4), 10:5. Pro Marka Gengela se jedná o třetí letošní titul ve čtyřhře s třetím partnerem.

Finále dvouhry
MAREK JALOVIEC (283.) – JAN ŠÁTRAL (373.) 6:3, 6:4

Finále čtyřhry
GENGEL, Walkow (POL) – DUDA, KONEČNÝ 6:3, 6:7(4), 10:5

Turnaj v Milovicích den po dni:

6.11.
Futures Milovice: Osm domácích tenistů postoupilo do finále kvalifikace 

7.11.
Futures Milovice: Duda prolétl do hlavní soutěže, postupují i další tři Češi

8.11.
Futures Milovice: Favorité na úvod nezaváhali, naopak končí juniorský talent

9.11.
Futures Milovice: Úspěšný český den! Šátral a dalších pět Čechů vybojovalo postup do čtvrtfinále

10.11.
Futures Milovice: Semifinálové složení dvouhry je ryze české!

11.11.
Futures Milovice: Jaloviec je opět ve finále, vyzve Šátrala


Galerie