Becker vyrazil do českého kasina odvrátit bankrot. Skončil v mínusu

- Jan Vojkůvka

Bývalý tenista Boris Becker dorazil do České republiky, aby se pokusil prosadit na turnaji World Series of Poker Europe. Becker, který je náruživým hráčem pokeru, si v Rozvadově zahrál o pohádkové prize money, jímž by mohl umořit i část svého dluhu. Ale neuspěl.

Devětačtyřicetiletý Becker se vydal do Rozvadova na česko-německé hranici, aby zde v King's Casinu odehrál turnaj prestižní pokerové tour. Becker se stal jedním z 83 hráčů pokeru, kteří se turnaje od pátku účastní a hrají o štědré prize money ve výši 10 milionů eur. Pro vítěze jsou pak připraveny hned 4 miliony.

Už jen účast na turnaji je přitom velmi finančně náročná a rozhodně si ji nemůže dovolit každý. Vstupní poplatek činí enormních 111 111 eur (necelé tři miliony korun). Podle deníku Bild nebyl Becker schopný zaplatit celou částku a ze své kapsy uhradil jen 10 000 eur. Zbytek organizátorům turnaje zaplatil jeden z jeho sponzorů, kterým je společnost Party Poker.

Becker v českém kasinu ale neuspěl a skončil své účinkování už během prvního dne, když vypadl jako osmý v pořadí. Ještě dříve skončila například hvězda světového pokeru Phil Hellmuth ze Spojených států. Na pozici, na které vypadl, navíc Becker nedosáhl ani na placené pozice.

Především německá média hovoří pak o tom, že Becker se účastí na velkém pokerovém turnaji snažil umořit část svého dluhu, který dosahuje částky až 61 milionů eur (1,6 miliardy korun). Podle právníků šestinásobného grandslamového šampiona sice Becker určité peníze dluží, ale rozhodně se nejedná o tak výraznou částku, kterou po něm jeho věřitelé soudně požadují.

Nejvíce Becker dluží švýcarskému podnikateli Hansi-Dieterovi Clevenovi, který s německým tenistou v minulosti podnikal, byl jeho obchodním partnerem a několikrát mu půjčil peníze. I s úroky se dlužná částka údajně vyšplhala na 38 milionů eur.

Přinejmenším výlet do Rozvadova však Beckerovi, který kvůli finančním problémům chce prodat i své wimbledonské trofeje a několikery luxusní hodinky, nevyšel a už během prvního dne se s turnajem rozloučil.