WTA Elite Trophy: Poslední semifinalistkou Görgesová, Strýcové vítězka US Open vzdala

- Filip Lefenda

Poslední semifinalistkou turnaje WTA Elite Trophy v Ču-chaji se stala Němka Julia Görgesová. Ta v závěrečném utkání Azalkové skupiny zdolala Francouzku Mladenovicovou, které přivodila již dvanáctou prohru v řadě. Ruska Vesninová skrečovala zápas domácí divoké kartě Pcheng, stejně tak nedohrála Američanka Stephensová duel s Barborou Strýcovou. V obou těchto střetnutích se již nehrálo o postup.

Pole semifinalistek zkompletovala Görgesová
Němka Julia Görgesová (18.) je poslední semifinalistkou letošního turnaje Elite Trophy v čínském Ču-chaji. Vítězka nedávného turnaje v Moskvě zdolala v posledním utkání Azalkové skupiny nejvýše nasazenou Kristinu Mladenovicovou (10.) z Francie, jíž přivodila už dvanáctou porážku v řadě.

První set vyhrála Görgesová bez ztráty podání 6:2, v tom druhém prohrávala 3:5, dokázala si ale nakonec vynutit tiebreak, v němž uspěla poměrem 7:4. Němka tak zkompletovala seznam semifinalistek, na kterém byly již po čtvrtku CoCo Vandewegheová (12.), Anastasija Sevastovová (15.) a Ashleigh Bartyová (20.).

Vesninová skrečovala Pcheng
Poslední utkání v rámci Bugenvileové skupiny se v Ču-chaji nedohrálo. Duel domácí divoké karty Šuaj Pcheng (27.) a Rusky Jeleny Vesninové (17.), které již ve věci postupu do semifinále nic neřešil, skončil skrečí druhé jmenované.

Vesninová prohrála první sadu 2:6. Po ošetření se ještě vrátila Ruska do hry, ve druhé sadě ale odehrála jen gem, aby následně střetnutí vzdala. Vítězství ve skupině si zajistila již včera Američanka CoCo Vandewegheová (12.).

V Ču-chaji skrečovala i Stephensová, Strýcová se rozloučila vítězně
Barbora Strýcová (23.) zakončila letošní sezónu vítězně. V rámci posledního duelu Kaméliové skupiny na turnaji WTA Elite Trophy v Ču-chaji vedla Češka v úvodní sadě 5:0, když jí vítězka posledního US Open Sloane Stephensová (13.), která za tři gemy na podání uhrála jen tři míče, utkání pro zranění kolena vzdala.

Strýcová tak skončila ve skupině druhá za postupující Lotyškou Sevastovovou (15.) a sezóna pro ni končí, Američanku Stephensovou čeká ještě příští týden – pokud jí to zdraví dovolí – finále Fed Cupu proti Bělorusku.

WTA Elite Trophy, Ču-chaj (ženy, CHN, tvrdý povrch)
Kristina Mladenovicová (FRA, 10.) – Julia Görgesová (GER, 18.) 2:6, 6:7(4)
Jelena Vesninová (RUS, 17.) – Šuaj Pcheng (CHN, 27.) 2:6, 0:1 skreč Vesninová
Sloane Stephensová (USA, 13.) – BARBORA STRÝCOVÁ (23.) 0:5 skreč Stephensová