Nezávislost? Ani náhodou! Almagro by poslal katalánského premiéra do vězení

- Tomáš Macák

V posledních dnech a týdnech bouřlivě řeší velká část Pyrenejského poloostrova otázku nezávislosti Katalánska. Svojí troškou do mlýna přispěl také španělský tenista Nicolás Almagro, který se na twitterovém účtu ostře pustil především do momentálně už sesazeného katalánského premiéra Carlese Puigdemonta. „Tašku, spodní prádlo a do vězení!"

Dvaatřicetiletý Almagro se k problému, který trápí celé Španělsko, vyjádřil bez jakýchkoliv diplomatických frází a skrupulí. „Je ostuda, že se Puidgemont a jeho lidé snaží rozbít jednotu země: tašku, spodní prádlo a do vězení!“ nešetřila odvolaného katalánského ministra bývalá světová devítka. 

A v kritice Španěl pokračoval. „Domáhají se nezávislosti, ale pak chtějí, aby jim Španělsko platilo důchody," dodal Almagro.

Momentálně 143. hráč světa v letošní sezóně odehrál pouze 29 singlových zápasů, z nichž ještě určitou část strávil na challengerech. Almagra totiž letos sužovalo zranění kolene, které si způsobil už během Australian Open. Na Roland Garros se velká bolest vrátila a španělský hráč musel pařížské kurty v slzách opustit. Následovala operace levého menisku.