Slzy nahradil úsměv. Šarapovová s Puigovou přivezly pomoc zničenému Portoriku

- Jan Vojkůvka

Jak slíbily, tak učinily. Monica Puigová s Marií Šarapovovou, které v posledních týdnech rozjely kampaň na pomoc obětem hurikánu Maria v Portoriku, dorazily do rodiště prvně jmenované. S sebou přivezly také dodávku všeho potřebného, aby usnadnily těžce zkoušený život místních.

„Tohle je první výprava, při které přivážíme pomoc,“ napsala o cestě do Portorika Puigová. „A rozhodně není poslední,“ dodala.

Společně s rukou hvězdou Marií Šarapovovou se portorická olympijská vítězka z Ria vydala do své země v pondělí s dodávkami plynových sporáků, propanových lahví a dalších potřebných věcí, které nakoupila ze své sbírky, jíž založila na stránce YouCaring. Do dnešního dne na účet na pomoc Portoriku bylo vybráno přes 150 000 amerických dolarů.

V dodávkách neschází ani tolik potřebné léky, které jsou po úderu hurikánu v Portoriku mnohdy nesehnatelné.

Jako součást cesty se Puigová se Šarapovovou vydaly i do nemocnice, kde navštívily oběti hurikánu, který v Portoriku zabil přinejmenším 51 lidí, stovky jich zranil a způsobil škody ve výši 90 miliard dolarů.

Mnozí lidé zůstali bez domova, přístup k tekoucí vodě má údajně jen polovina z 3,4 milionu obyvatel a nedostatkové jsou také potraviny. Většina obyvatelstva je bez přívodu elektřiny.