Jak slíbily, tak činí! Šarapovová s Puigovou míří do Portorika

- Jan Havlovic

Společně za pomoc Portoriku! Mónica Puigová vyráží do své rodné země, která se stále dostává z následků ničivého hurikánu Maria. Společně s finalistkou turnaje v Lucemburku vyráží do Karibiku také Maria Šarapovová, jež si získala srdce Portoričanům svým nedávným finančním příspěvkem jejich zemi. Tenisové duo plánuje v Portoriku několik charitativních akcí.

Přesně před dvěma týdny obletěla tenisový svět zpráva o finančním daru Marie Šarapovové, která se rozhodla věnovat veškeré zisky (od začátku října do konce tohoto roku) z prodeje bonbonů Sugarpova. Třicetiletá tenistka tehdy otevřeně promluvila, že by do Portorika v nejbližších týdech zavítala ráda osobně. „Uvidíme, jak nám to vyjde časově,“ říkala tehdy Šarapovová. (více ZDE)

V pondělí dopoledne se Mónica Puigová potkala s Marií Šarapovou na letišti před společnou cestou do Portorika. „Jsme velmi rády, že můžeme navštívit tuhle zemi. Máme před sebou hodně nabitý program,“ sdělila své dojmy Maria Šarapovová ve svém živém vysílání na svém instagramovém profilu. 

S oběma tenistkami cestují do Karibiku také agenti obou hráček a rodiče Mónicy Puigové. Portorická tenistka se v minulém týdnu blýskla finálovou účastí na turnaji v Lucemburku. Při závěrečném ceremoniálu se neubránila slzám při vzpomínkách na svou zemi.

„Tenhle turnaj je pro vás, Portoričané. Vím, že máme za sebou hrozné chvíle, ale doufám, že se vše k lepšímu obrátí,“ soukala ze sebe slova Puigová při slavnostním ceremoniálu.

Nyní se budou Puigová i Šarapovová snažit pomoci Portoriku, jak jen to půjde. Na programu mají v následujících dnech několik charitativních akcích na pomoc obětem ničivého hurikánu Maria.