WTA

Forma jako hrom! Hlaváčková s Babosovou slaví v Moskvě čtvrtý společný titul

- Jan Havlovic

Čtvrté finále v řadě, třetí titul! Andrea Hlaváčková s Tímeou Babosovou mají v posledních týdnech parádní formu, když postoupily počtvrté v řadě do finále. Česko-maďarská dvojice porazila ve finálovém utkání na turnaji v Moskvě pár Smithová, Melicharová po setech 6:2, 3:6, 10:3 a slaví zisk čtvrtého společného titulu v této sezoně.

Na okruhu patří v posledních týdnech k párům s nejlepším aktuální formou. Před blížícím se Turnajem mistryň vyslaly Hlaváčková s Babosovou svým konkurentkám další důrazné varování. Na turnaji v Moskvě vyhrály všechny čtyři zápasy, včetně pátečního finále proti Smithové a Melicharové a slaví zisk dalšího titulu, již čtvrtého v této sezoně.

Finálový duel měl jasné favoritky v podobě česko-maďarského páru, který také vstoupil do duelu velmi aktivně a vypracoval si vedení 4:0. Výhodu dvou brejků si nasazené jedničky udržely až do závěru první sady, kterou opanovaly poměrem 6:2.

Melicharová se Smithovou však zejména ve druhém setu začaly ukazovat, že se do finále neprobojovaly náhodou. Zpřesnily svou hru a výsledkem byl z jejich pohledu důležitý brejk na 4:2, kterým odskočily favorizovaným soupeřkám a vynutily si rozhodující supertiebreak.

V něm však jasně dominovaly nasazené jedničky, které dovolily svým soupeřkám pouhé tři body a po skvěle zvládnutém supertiebreaku mohly začít slavit. Česko-maďarský pár získal již svou čtvrtou společnou trofej. Po Rabatu, Québecu a Taškentu si tak mohou Hlaváčková s Babosovou odškrnout další vítězný turnaj.

„S Andreou jsem tady odehrály skvělý týden a doufám, že na to navážeme také v Singapuru,“ řekla Babosovou při závěrečném ceremoniálu. „Chtěla bych poděkovat našemu týmu za podporu a také mému manželovi, který tu byl se mnou celý týden,“ začala Hlaváčková, která poté prozradila, jakou měla hlavní motivaci vyhrát turnaj. „Opravdu jsem se těšila, až vyhraji tyhle hodinky a doufám, že se vrátím příští rok pro další,“ rozesmála Hlaváčková přítomné divkáky.

Nyní se obě tenistky přesunou do Singapuru, kde již v úterý proběhne los čtyřhry Turnaje mistryň.

Finále čtyhry, WTA Moskva
Hlaváčková, Babosová (HUN) [1] – Melicharová, Smithová (USA/GBR) 6:2, 3:6, 10:3