Rosol předčasně ukončil sezonu. Podrobil se operaci Achillovy šlachy

- Jan Havlovic

Lukáš Rosol je po Tomáši Berdychovi a Adamu Pavláskovi další z českých tenistů, kteří předčasně ukončili letošní sezonu. Dvaatřicetiletý tenista se ve čtvrtek podrobil operaci natržené šlachy. Zranění si způsobil na začátku tohoto měsíce při tréninku na kole. Rosol bude mít operovanou nohu šest týdnů v sádře a poté začne s postupnou rehabilitací.

Letošní sezona nebyla v podání Lukáše Rosola příliš nepovedená. Střídavě pendloval mezi challengery a turnaji ATP. Jeho největším úspěchem tohoto roku je zcela jistě postup do druhého kola Wimbledonu, na kterém se musel prodrat přes tříkolovou kvalifikaci. Na závěr sezony se Rosolovi podařilo prodrat skrz kvalifikaci do hlavní soutěže turnaje v Moskvě, kde uhrál jedno kolo.

Právě prohra s Francozem Mannarinem ve druhém kole moskveského turnaje byla tím posledním zápasem českého hráče v tomto roce. Rosol si na začátku října totiž přivodil zranění Achillovy šlachy při tréninku na kole. „Když jsem zastavoval, nepovedlo mi vytrhnout nohu z pedálu. Doufal jsem, že to nějak půjde, zkusil jsem ještě turnaj v Moskvě, ale tam se ukázalo, že zranění je vážnější, než jsem na první pohled myslel,“ říká.

Z hlavního ruského města se přesunul do Česka, kde absolvoval podrobný vyšetření, po kterých se lékaři rozhodli pro operaci. Aktuálně 204. Hráče světového žebříčku si teď dá od tenisu krátkou pauzu. Operovanou nohu bude mít šest měsíců v sádře a poté začne s postupnou rehabilitací.

„Věřím, že se stihnu připravit na příští sezónu, kde je mým cílem návrat do první stovky žebříčku,“ dodal závěrem Rosol prostřednictvím Karla Tejkala, tiskového mluvčího českého Daviscupového týmu.