Kdo si počká, ten se dočká! A teď titul pořádně oslavím, raduje se Strýcová

- Filip Lefenda

Barbora Strýcová ovládla po šesti letech podnik WTA. V rakouském Linci ztratila za celý turnaj jen jediný set a zakončila snový týden finálovým triumfem nad Slovenkou Rybárikovou. „Mám z vítězství hroznou radost a také ho pořádně oslavím,“ netajila česká šampionka v rozhovoru pro Tenisový svět zasloužené plány.

Když jednatřicetiletá tenistka slavila v kanadském Québecu zisk singlové trofeje z turnaje WTA naposledy, psal se rok 2011. „Z tohohle titulu mám šílenou radost, je to po šesti letech. Jak se říká – kdo si počká, ten se dočká,“ vychutnává si slastné pocity šampionky Strýcová. „Mám z vítězství úžasný pocit. Celý týden byl skvělý a myslím si, že jsem odehrála výborné zápasy a předváděla tenis, který byl celkem ke koukání,“ může být spokojena se svou formou, kterou chytla v závěru sezóny.

Do rakouského Lince, kde plnila roli nasazené dvojky, přitom necestovala v úplně ideálním rozpoložení. „Je to trochu k zamyšlení. Po Číně, kde jsem strávila skoro měsíc, bylo hrozně těžké se vrátit. Přiletěla jsem v sobotu a hned v neděli jsem jela do Lince. Bylo to náročné, ale moc jsem si to nepřipouštěla,“ popsala hektický přesun hráčka, která se na asijském kontinentu prodrala v Tokiu a Pekingu do dvou singlových čtvrtfinále, v čínské metropoli pak došla do stejné fáze turnaje i v deblu.

Věděla tak, že zabojovat o dobrý výsledek může i v zemi našich jižních sousedů. „Po Asii jsem se cítila dobře. Práce, kterou jsme udělali, se teď zúročila. Výsledkem je vítězství v turnaji, z čehož mám velkou radost,“ pochvaluje si Strýcová.

Foto: Asus, zdroj: Facebook

Finále bitvou kamarádek
Nedělní finále přineslo souboj tenistek, které k sobě mají blízko. „Magdu znám hrozně moc dlouho, vzájemně se respektujeme. Jsme výborné kamarádky a máme se rády,“ prozradila Češka na adresu slovenské soupeřky.

Zároveň šlo o duel dvou nejvýše nasazených hráček, a tak byla zaručena kvalitní tenisová podívaná. „Náš zápas byl takovou hrou na hru. Hrály jsme spolu už před třemi týdny ohromně těžký zápas v Tokiu, trval asi něco přes dvě hodiny,“ vzpomněla si Strýcová na nedávné měření sil, které zvládla ve dvou zkrácených hrách.

Tentokrát si s Rybárikovou poradila rychleji, navzdory výsledku 6:4 a 6:1 však nešlo o jednoduché utkání, a to především v první sadě. „Věděla jsem, že zápas to bude těžký. Magda je šikovná, hraje tenis servis – volej, přidá čop, střídá tempo hry. Musela jsem se dobře hýbat, i když to bylo náročné. Obě jsme byly zatejpované,“ ocenila Strýcová pestrý herní repertoár své finálové soupeřky.

Držel ji servis
Co podle ní rozhodlo? „Myslím si, že jsem v tom finále trošičku víc šlápla do pedálů. Dokázala jsem pozvednout level své hry a to asi rozhodlo,“ zamyslela se nad aspektem úspěchu. A přidala další. „Dobře jsem podávala, servis mě celkově celý týden držel a hrozně moc mi pomáhal,“ hýřila štěstím a pozitivnem.

„Mám z vítězství hroznou radost a také ho pořádně oslavím,“ hodlá si čerstvá vítězka z Lince ukončení šestiletého čekání vychutnat na závěr sezóny opravdu do sytosti.