Vondroušová bude obhajovat titul na antuce! Turnaj v Bielu se stěhuje

- Jan Havlovic

Z tvrdého povrchu na antuku. Pořadatelé turnaje WTA v Bielu se rozhodli kvůli malé návštěvnosti změnit lokaci. O trofej budou tenistky nově zápolit na jihu Švýcarska v Luganu, kde se bude hrát v příštím roce v květnu na antuce.

Jeden rok a dost! Profesionální okruh WTA měl svou zastávku ve švýcarském Bielu pouze v tomto roce. Květnová akce totiž nenaplnila očekávání pořadatelů a představitelů města, kteří se tak rozhodli tuto akci přesunout o 300 km dál na jih do Lugana.

Změní se zároveň také povrch, na kterém se bude v příštím roce od 9.–15. května hrát. Z haly se tenistky přesunout na venkovní antukové kurty. Hlavním důvodem je to, že se většina tenistů tou dobou přesouvá do Evropy z amerických turnajů a začíná jejich příprava na antukovou sezónu.

Dalším důvodem byla také nízká návštěvnost v padesátitisícovém Bielu. Zápasy navštěvovalo pár desítek diváků, ačkoliv se pořadatelům podařilo přivést velmi kvalitní hráčky v čele s Barborou Strýcovou.

Tato zpráva bude zajímat především Markétu Vondroušovou, která se právě v Bielu senzačně radovala ze svého premiérového titulu na okruhu WTA. Nyní bude muset velký talent českého tenisu obhajovat titul a body do žebříčku na antukovém povrchu.