WTA

Hradecká bude chybět na Turnaji mistryň, zradilo ji koleno

- Radek Štohl

Jen několik hodin poté, co se tenisový svět dozvěděl o konci sezóny Lucie Šafářové, počítají fanoušci další ztrátu. Lucie Hradecká od podniku ve Wu-chanu laboruje se zraněným kolenem, které jí neumožní startovat ve zbytku roku. Hradecká tak společně s Kateřinou Siniakovou přijdou o Turnaj mistryň ve čtyřhře. Podnik pro osm nejlepších deblových páru sezóny startuje 22. října v Singapuru.

„Všichni jsme doufali, že zranění nebude tak vážné a budeme s Katkou moc bojovat v Singapuru," informovala Hradecká na svém facebookovém profilu. Nakonec však musí na cestu do jihovýchodní Asie zapomenout. „Bohužel, moje koleno není ve stavu, kdy by to bylo možné," pokračovala hráčka, která před pěti lety společně s Andreou Hlaváčkovou došla na Turnaji Mistryň až do finále.

Právě účast na závěrečném turnaji roku byla pro duo Hradecká, Siniaková jednou z motivací před začátkem probíhajícího ročníku. „Je to obrovské zklamání, protože jsme se do Singapuru obě těšily." O premiérovou vstupenku mezi elitu zároveň přijde její parťačka, což je Hradecké velmi líto. „Nejvíc jsem zklamaná a smutná za Katku, protože by to pro ni bylo první Masters v kariéře."

Zkušená hráčka se však nevzdává a už cílí na nový ročník. „O to vetší motivaci teď mám se dát co nejdřív dohromady, stihnout začátek nové sezóny a spolu vybojovat účast i příští rok," uzavřela bývalá čtvrtá deblistka světa.

Kromě Hradecké ukončili letošní sezónu také Radek Štěpánek, Adam Pavlásek a Lucie Šafářová.