Nakrmím celé Srbsko! Djokovič otevřel restauraci, kde nabízí jídlo zdarma

- Jiří Vachtl

Novak Djokovič během své tenisové pauzy rozhodně nezahálí. Srbský tenista na začátku října otevřel již svou třetí restauraci. Djokovič pak opět prokázal své dobré srdce, když uvedl, že chudí lidé budou v jeho podniku jíst zadarmo. On sám má totiž už vyděláno dost.

Novak Djokovič si čekání na svůj návrat na tenisové dvorce krátil budováním nové restaurace. Srbský tenista však podnik nevybudoval proto, aby se obohatil. „Peníze pro mě nejsou problém. Vydělal jsem si dost na to, abych nakrmil celé Srbsko,“ uvedl podle britského The Mirror. Bývalá světová jednička si za svoji bohatou kariéru vydělala jen na prize money necelých 110 milionů dolarů. Další peníze putují na Djokovičovo konto za reklamu a od sponzorů. Za pětiletou spolupráci s firmou Uniqlo si měl srbský tenista přijít přibližně na 46 milionů dolarů.

Djokovič tak chce nyní splatit dluh srbské společnosti, která mu vždy bezvýhradně fandila. „Myslím si, že si to zaslouží za veškerou podporu, kterou mi dávali,“ prozradil. Srbský tenista se tak odhodlal ke šlechetnému činu. Podle britských médií tak Djokovičovi zákazníci, kteří nejsou tak movití, nebudou muset za jídlo v jeho restauraci platit. Zatím však není známo, jak budou lidé prokazovat, že mají na jídlo zdarma nárok.

Dvanáctinásobný grandslamový šampion tak už provozuje celkem tři podniky. Tím prvním byla restaurace Novak, kterou srbský tenista uvedl v Bělehradě do provozu v roce 2009. Na začátku loňského roku pak Djokovič rozvinul své „podnikání“ i do Monte Carla. S manželkou Jelenou tam tehdy otevřel vegetariánskou restauraci Eqvita. Slavnostního otevření se zúčastnili i ostatní tenisté včetně Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka.

 

When the waiter is @djokernole opening of his new restaurant @eqvita #allthebest #goodluck

Příspěvek sdílený Tomas Berdych (@tomasberdych),Dub 10, 2016 v 1:56 PDT

Srbská hvězda má k jídlu velice kladný vztah již od mládí. „Díky své rodině jsem jídlo vždy miloval,“ prozradil už dříve. Djokovičovi rodiče totiž v jeho dětství provozovali v Srbsku pizzerii a palačinkárnu.