Slovenka Lenka Juríková ovládla přerovský ZUBR CUP

- Radim Sochor

ZUBR CUP 2016 českou účast ve finále neměl, neboť Monika Kilnarová vypadla v semifinále. O triumf se tedy poprala Ukrajinka Anastasija Zarycká a Slovenka Lenka Juríková. Z vítězství se radovala druhá jmenovaná po výhře 6:2, 6:4.

Finále v Přerově nebylo nic nového pro Slovenku Lenku Juríkovou, ta si jej zde zahrála už v roce 2014. Tehdy ale nestačila na českou tenistku Barboru Krejčíkovou, letošní obrovské překvapení na French Open. Češka se radovala po vítězství 6:3, 6:4. Nasazená trojka turnaje v letošním roce ještě žádný turnaj nevyhrála. Nutno dodat, že se ještě nedostala ani do finále, a tak je právě triumf z Přerova jistě velmi ceněný. 

Anastasija Zarycká nezaznamenala v kariéře ani jednu finálovou účast. Největším úspěchem Ukrajinky jsou čtyři osmifinále na turnajích ITF. Osmnáctiletá tenistka tedy nejspíše bude vzpomínat na tento turnaj pozitivně.

První sada vyzněla poměrně jasně pro slovenskou tenistku. Ta dokázala soupeřku hned dvakrát brejknout a bez problémů vyhrála 6:2. Ve druhé sadě se schylovalo k tomu, že nad dvorcem bude slyšet zpěv kanárka, Lenka Juríková vedla 5:0 a šla na servis, ale kvalifikantka Anastasija Zarycká ze sebe vydala všechny zbytky sil a snížila na 5:4. Na returnu se poté dokonce dostala k brejkbolu, odvrátila i mečboly, ale zkušenější Slovenka set dokázala dotáhnout do vítězného konce a po hodině a osmatřiceti minutách se mohla radovat z vítězství 6:2, 6:4.