Na Češky prostě umí! Kvitová vyřadila Strýcovou a slaví postup do semifinále

- Jan Havlovic

Čtyřiadvacátá výhra v řadě nad českou tenistkou. Petra Kvitová pokračuje ve své impozantní vítězné sérii nad svými krajankami. Světová osmnáctka si v pátečním čtvrtfinálovém duelu v Pekingu poradila s Barborou Strýcovou, kterou porazila po setech 6:3, 6:4 a postupuje mezi nejlepší čtyři hráčky turnaje. V sobotním souboji o postup do finále se střetne s vítězkou duelu Svitolinová/Garciaová.

Souboje Petry Kvitové s českými tenistkami? Pro sázkaře jsou tyto duely v posledních letech zkrátka tutovka. Sedmadvacetiletá tenistka totiž drží neporazitelnost v soubojích se svými krajinkami již 24 zápasů v řadě. Poslední výhru nad českou tenistkou přidala Kvitová ve čtvrtfinále v Pekingu, kde vyřadila Barboru Strýcovou po setech 6:3, 6:4.

Kvitová měla skvělý vstup do zápasu, když hned ve druhém gemu prolomila podání své soupeřky. Uspokojivý náskok jednoho brejku světová osmnáctka udržela až do konce setu, přičemž čelila jedinému brejkbolu. Kvitová je v poslední době na servisu opravdu silná, což potvrdila i v první sadě, kterou opanovala poměrem 6:3.

Nedá se řici, že by Strýcová předváděla špatný výkon, avšak zkrátka nestačila na precizně umístěné rány, které Kvitová od základní čáry rozdávala. Podobnou taktiku praktikovala dvojnásobná wimbledonská vítězka také na začátku druhého setu. Ve třetím gemu si aktivní hrou dokázala vypracovat brejkbol, který následným ostrým forhendem také využila. 

Kvitová na kurtu dominovala a po dalším prolomeném servisu své soupeřky v pátém gemu byla výhře opravdu blízko. Česká dvojka hned v následující hře čelila brejkbolu, který však dokázala esem odvrátit. Druhý brejkbol však nikoliv, čímž skončila její série devatenácti vyhraných gemů při vlastním podání.

Barbora Strýcová utkání ještě zdramatizovala, avšak Kvitová stále disponovala výhodou jednoho brejku. Světová osmnáctka následně dovedla utkání při vlastním podání do vítězného konce a potřetí v kariéře postoupila v Pekingu do semifinále! V sobotním duelu o postup do finále vyzve Kvitová vítězku duelu Svitolinová/Garciaová.