Tady se houpu já! Šoumenka Strýcová baví Peking

- Jan Havlovic

Nuda pří zápasech Barbory Strýcové? Na to zapomeňte! Tenisoví fanoušci mají při zápase temperamentní české tenistky jistotu, že o vypjaté momenty a peprné výrazy nebude nouze. Strýcová své příznivce dokáže také pobavit. V duelu s Australankou Gavrilovovou se po nepovedené smeči pohoupala na síti.

Barboře Strýcové se zatím daří na turnaji v Pekingu náramně. Česká fedcupová reprezentantka si ve čtvrtečním osmifinálovém duelu poradila po skvělém výkonu s Australankou Gavrilovovou a zajistila si místo mezi nejlepšími osmi hráčkami turnaje.

V napínavém duelu bylo opět na co koukat! Gavrilovová schytala v prvním setu kanára, avšak průběh duelu dokázala ještě zdramatizovat. Strýcová nechala ve vypjatých momentech emocím volný průběh a hlasitě se povzbuzovala.

Na úvod čtvrtého gemu druhé sady česká hráčka po dobře připraveném útoku nabíhala na síť s cílem výměnu ukončit. Stopvolej se však Strýcové nepovedl a úder zkazila. Svou frustraci si poté vybila na natažené síti, na kterou se zavěsila. Ta však nápor vydržela a málovídaný  moment pobavil všechny přítomné fanoušky.  

Rozjetá česká tenistka již vyhlíží čtvrtfinálový souboj, ve kterém může vyzvat Petru Kvitovou. Ta však musí nejprve zvládnout odpolední duelu s Dánkou Caroline Wozniackou.