Šarapovová slibuje pomoc Portoriku! Přispěje fondu Mónicy Puigové

- Jan Havlovic

Tohle gesto se zkrátka musí ocenit. Maria Šarapovová se rozhodla finančně podpořit malou karibskou zemi Portoriko, která se stále vzpamatovává z ničivého hurikánu Maria. Ruská tenistka věnuje svůj zisk z prodeje bonbonů značky Sugarpova sbírce Mónicy Puigové, portorické tenistky, která se ze všech sil snaží své zemi pomoci.

Příroda se v posledních týdnech v Mexickém zálivu doslova vyřádila. Hurikán Maria smetl vše, co mu stálo v cestě, a zpustošil oblíbené turistické destinace, včetně Portorika. Své zemi se snaží ze všech sil pomoci také tenistka Mónica Puigová, která pochází přímo ze San Juanu, hlavního města této malé země.

Před dvěma týdny začala Mónica Puigová se svou sbírkou, která měla nebývale velký ohlas.  Olympijské vítězce z Ria se podařilo vybrat pro oběti hurikánu Maria přes 100 000 $, tedy čtyřikrát více, než byl původní cíl portorické tenistky.

Nyní se mezi tisíce dárců zařadila také Ruska Maria Šarapovová, která se zavázala, že veškeré zisky (od začátku října do konce tohoto roku) z prodeje bonbonů značky Sugarpova věnuje právě sbírce portorické tenistky. „Před méně než rokem jsem Portoriko navštívila při Mónicy exhibičním zápasu,“ přibližuje Šarapovová svůj vztah k malé zemi ležící v Karibském moři.

„Zamilovala jsem se nejen do ostrova, ale také do lidí a jejich kultury,“ napsala Šarapovová na svou facebookovou stránku. „Sledovala jsem, jak moc se Mónica snaží své zemi pomoci a rozhodla jsem rovněž přispět svým dílem,“ pokračuje třicetiletá Ruska.

Obě tenistky by rády pomohly, jak jen to půjde. Uvažují také nad společnou cestou přímo do Portorika. „Uvidíme, jak nám to vyjde časovat. Už jsme o tom mluvily s našimi týmy a doufám, že se do podaří,“ uvedla Šarapovová v rozhovoru pro oficiální stránky WTA