Evans má za užití kokainu roční zákaz činnosti

- Jan Havlovic

Daniel Evans si od tenisu ještě pár měsíců odpočine. Britský tenista byl v dubnu pozitivně testován na kokain a tenisová federace ITF dnes zveřejnila délku trestu. Vítěz Davisova poháru byl potrestán ročním zákazem činnosti a v soutěžním zápase se nepředstaví až do 23. dubna roku 2018.

Byl to tehdy pro celý tenisový svět velký šok. Daniel Evans patřil mezi opory britského daviscupového týmu a dařilo se mu i na okruhu ATP, kde v žebříčku vystoupal na 41. místo. Na konci června však vyplula na povrch informace o jeho pozitivním testu na kokain v průběhu turnaje v Barceloně.

Informaci následně potvrdil i sám tenista na svolané tiskové konferenci. „Je velmi důležité, abyste věděli, že látka byla užitá mimo turnajové dění. Její podání kontextově vůbec nesouvisí s tenisem,“ citoval Evanse britský deník The Sun.

„Můžu se pouze hluboce a z celého srdce omluvit. Je to extrémně smutná a ponižující zkušenost,“ kál se tehdy Evans před novináři.

Mezinárodní tenisová federace (ITF) tehdy zastavila britskému tenistovi s okamžitou platností činnost. Finální rozsudek přišel až nyní, tři měsíce po šokujícím odhalení. Daniel Evans byl za svůj přečin potrestán ročním zákazem činnosti, který skončí 23. dubna příštího roku. Do té doby se britský tenista nesmí představit v žádném soutěžním utkání na okruhu ATP ani ITF.