Rafael Nadal by měl stihnout Rogers Cup

- Jan Havlovic

Španělská tenisová legenda laboruje od francouzského French Open se zraněním levého zápěstí, avšak rekonvalescence probíhá dle plánu, a tak se návrat antukového šampióna blíží!

Zdravotní problémy Nadala odstartovaly na letošním French Open, kde Rafa sice dokázal dojít až do třetího kola, avšak poté byl nucen z turnaje odstoupit. Na vině bylo zranění levého zápěstí, které vydrželo pouze pod náporem utišujících injekcí. "Už ve čtvrtek jsem hrál s utišující injekcí, ale přes noc to začalo bolet čím dál tím víc. V pátek ráno už jsem nemohl zápěstím vůbec pohnout." uvedl Nadal ke svému zranění.

Vítěz čtrnácti grandslamových titulů přijde i o slavný Wimbledon, poté už by se však měl vrátit na okruh. "Doktor španělské federace uvedl, že vše probíhá přesně v takovém časovém horizontu, jak jsme předpokládali. Teď musí Rafa začít s posilováním svého zápěstí a za dva týdny se bude schopen zapojit zpět do tréninku. Doktor řekl, že je vše na dobré cestě," uvedl Toni Nadal pro oficiální web ATP.

Nadalův trenér rovněž uvedl, že Rafa by se mohl vrátit na okruh koncem července, kdy je na programu Rogers Cup. "Pokud půjde vše podle plánu, Rafa by se měl představit na turnaji v Torontu," dodal strýc slavného španělského tenisty.