Tohle je cirkus a ty nemáš ponětí! Strýcová „naložila“ čínské rozhodčí

- Jan Havlovic

Urputná bitva plná emocí! Přesně takový byl zápas Barbory Strýcové s Jelenou Ostapenkovou na turnaji v čínském Wu-chanu. Česká tenistka měla vítězku letošního French Open "na lopatě", avšak slušně rozjetý zápas nedovedla do vítězného konce a prohrála po setech 6:3, 5:7, 3:6. Temperamentní hráčku také namíchlo rozhodnutí Ostapenkové vzít si před třetím setem desetiminutovou pauzu kvůli velkému vedru, které ve Wu-chanu v úterý panovalo.

Tenisoví fanoušci si již zvykli, že během duelů Strýcové se zkrátka nenudí. Nejinak tomu bylo ani při jejím utkání druhého kola v čínském Wu-chanu. Plzeňská patriotka měla duel s Jelenou Ostapenkovou rozehraný velmi dobře. Nad vítězkou nedávného turnaje v jihokorejském Soulu vedla již 6:2 a 3:1. Nadějné vedení však ztratila a vítězka Rolland Garros průběh druhé sady otočila na 7:5.

Před rozhodující sadou si Lotyška vyžádala desetiminutovou pauzu, kvůli velkému vedru, které v čínském Wu-chanu panovalo. Pravidla tohle dovolují, avšak Strýcová se s tím nedokázala vyrovnat a dala to patřičně najevo. „WTA je jen cirkus. Každý se nám za to bude smát. Je to prostě vtip,“ řekla Strýcová nahlas, co si o tomto pravidlu myslím.

Napínavý duel sledovalo u televizních obrazovek velký počet tenisových fanoušků, kteří dění na kurtu komentovali na Twitteru. „Takovéhle zápasy by se měly hrát každý den. Drama, drama, drama,“ okomentoval průběh zápasu jeden z fanoušků.

Strýcovou situace během přestávky mezi druhým a třetím setem pořádně namíchla a až do konce zápasu se nedokázala plně koncentrovat na zápas. České tenistce také vadilo, že na kurtu není jestřábí oko a rovněž si stěžovala na prázdné tribuny. „Nemáš vůbec ponětí, co se tady děje. Jenom tady sedíš a počítáš body,“ pustila se Strýcová do umpirové rozhodčí.

Vše vygradovalo po závěrečném vítězném míčku lotyšské hráčky. Dvacetiletá Ostapenková se chtěla vyhnout konfrontaci s rozohněnou Strýcovou, a tak pouze ladně podala své soupeřce ruku. Ta si však paži mladé vítězky Rolland Garros přitáhla a pevně stiskla.

Někteří fanoušci tuhle situaci vtipně komentovali na Twitteru. „Strýcová se zřejmě snažila Jeleně zlomit zápěstí,“ napsal v nadsázce jeden z fanoušků.