Když modelka pomáhá k titulům: Nová známost nakopla Džumhura k výtečným výkonům

- Filip Lefenda

Jedním z hráčů, kteří zažívají skvělou sezónu, je Damir Džumhur. Pětadvacetiletý chlapík ovládl minulý týden halový podnik v ruském Petrohradu a stal se tak vůbec prvním tenistou z Bosny a Hercegoviny, který získal titul z okruhu ATP. Na výkonnostní vzestup současné světové čtyřicítky má blahodárný vliv i poměrně čerstvý vztah s půvabnou srbskou modelkou.

Bída se mísila s nouzí – i takto nadneseně by se dala zhodnotit první polovina sezóny v podání Bosňana Džumhura. Poté se však na obzoru objevila o rok mladší modelka Dejana Živkovičová a jako by kdosi mávl kouzelným proutkem. Ve vztahu jsou spolu obě hrdličky čtyři měsíce a výkony tenisty z Balkánu od té doby nabraly naprosto odlišný směr.

Na konci června vyhrál Džumhur antukový challenger ve francouzském Blois. Po semifinále v Los Cabos přišlo další chalengerové finále v Santo Domingu. Před měsícem pak pětadvacetiletý hráč došel na podniku ATP ve Winston-Salemu rovněž do finále, v němž podlehl favorizovanému Španělu Bautistovi.

O další level vzhůru se pak dostal minulý týden v Rusku, životního úspěchu dosáhl na turnaji v Petrohradu. Po skalpech Lorenziho, Baghdatise, Broadyho a Struffa vyzrál v boji o titul i na italského bouřliváka Fogninoho, kterého porazil po setech 3:6, 6:4 a 6:2. Jako vůbec první Bosňan v historii tak Džumhur ovládl turnaj elitní kategorie, navíc si vylepšil i své osobní maximum.

Jak už bylo zmíněno, tenista původem ze Sarajeva uzavírá v novém vydání žebříčku čtvrtou desítku. Výše ve světovém pořadí žádný jeho krajan nikdy nefiguroval. Inu, Damir je zářným příkladem toho, jak člověka občas dokáže pobláznit žena. V tomto případě však jednoznačně v pozitivním slova smyslu. Tak ať to klape (a vyhrává)!