VIDEO: Po podání spodem dal eso. Teď se musí bránit kritice

- Jan Vojkůvka

Podání spodem, ač na něho každý nahlíží jinak, je standardním tenisovým úderem. Argentinec Renzo Olivo se přesto, po použití této taktiky na challengeru ve Štětíně v zápase s Tarem Danielem, stal terčem kritiky. Mnozí mu vytýkají, že jeho čin byl proveden bez respektu k soupeři. S tím ale tenista nesouhlasí.

„Vysvětlím, co se v utkání proti Danielovi stalo, protože byla ta situace podrobena velké kritice,“ napsal na svém twitteru Renzo Olivo. „Bylo velmi větrno a bylo velmi obtížné nadhodit si míček, takže jsem podal spodem. Rozhodně jsem nechtěl někoho nerespektovat. Spíš bych to přirovnal k fotbalovému driblinku, který se mi velmi líbí,“ objasnil Olivo.

Ten za stavu 5:7, 5:5 a 15:0 podal míček spodem a trefil se těsně za síť. Japonec Taro Daniel neměl šanci úder doběhnout a Argentinec tak trefil své první eso v utkání, které ale stejně nakonec prohrál 5:7, 5:7.

„Byl to důležitý okamžik a rozhodně jsem v tu chvíli nechtěl nijak vtipkovat, protože každý mohl vyhrát,“ hájil se Olivo. Je však tato obrana na místě? Opravdu bylo jeho chytré využití postavení soupeře takovým prohřeškem proti tenisové etiketě? Posuďte sami...