Plíšková prolétla do čtvrtfinále! Věděla jsem, co od Magdy očekávat, říká česká jednička

- Jan Havlovic

Ideální vstup do turnaje v japonském Tokiu má za sebou Karolína Plíšková. Aktuální světová čtyřka si na úvod poradila s Polkou Magdou Linetteovou, které dovolila pouhé tři gemy a po výsledku 6:2, 6:1 postoupila do čtvrtfinále. „Moje hra dnes fungovala ideálně,“ hodnotila Plíšková svůj výkon.

Minulý rok byl turnaj v Tokiu pro Plíškovou propadákem, neboť nestačila hned v úvodním zápase na Bělorusku Sasnovičovou. V tomto roce to vypadá na daleko lepší výkony lounské ranařky v zemi vycházejícího slunce. V dopoledním osmifinále strávila na kurtu pouhou hodinu a po skvělém představení postupuje do čtvrtfinále!

Plíšková vstoupila ideálně do obou setů, ve kterých vždy shodně vedla 3:0. Linetteová se snažila s nepříznivým stavem něco udělat, ale světová čtyřka hrála zkrátka v pohodě. Polku deptala svými razantními údery k základní čáře, a ta tak často chybovala. Plíškové navíc chodil servis a pomohla si celkem osmi esy. „Na kurtu jsem se cítila skvěle. Můj servis fungoval velmi dobře a míčky jsem trefovala ideálně,“ hodnotila Plíšková svůj výkon v pozápasovém rozhovoru přímo na centrálním dvorci v Tokiu.

České jedničce se také podařilo využít zkušeností z předchozích vzájemných soubojů. „Hrály jsme proti sobě už v New Yorku, takže jsem věděla, co očekávat,“ připomněla Plíšková tři týdny starý zápas z US Open, kde světová čtyřka zvítězila také poměrem 6:2, 6:1.

„Magda se snažila předvést to nejlepší, ale já jsem se dnes cítila na kurtu opravdu dobře,“ pokračovala Plíšková, která zároveň vyrovnala své turnajové maximum z roku 2015, kdy vypadla právě ve čtvrtfinále po souboji s Polkou Radwanskou.

Plíšková tak ušetřila síly, které se jí mohou hodit ve čtvrtfinálovém souboji. Její soupeřka vzejde ze souboje Angelique Kerberové s Darjou Kasatkinovou. „Jsem moc ráda, že jsem zpět v Tokiu. Doufám, že vás uvidím při mém dalším zápase,“ pozdravila Plíšková závěrem japonské fanoušky.