Měl jsem to dohrát, věděl Rosol. Další rok chce pomoct zpátky mezi elitu

- Jakub Slunečko

EXKLUZIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z HAAGU: Přetěžkou úlohu měl v posledním zápase baráže Lukáš Rosol. Měl být opět žolíkem, který nakonec všechno rozsekne ve prospěch českého týmu. Nepovedlo se. Rosol i přes vedení 1:0 na sety nakonec zápas s Thiemem de Bakkerem ztratil 6:3, 4:6, 4:6 a 4:6. A Češi bohužel sestoupili. „Holt nejsme kapela, abychom pořád vyhrávali. Jede se dál. Šance na návrat je, budeme bojovat,“ řekl Rosol.

Mrzí vás, že sestupový zápas padl na vás?
Myslím si, že jsem měl vyhrát, i když šanci jsme měli oba dva. On hrál doma, mohl se předvést před diváky. Vedl jsem 1:0 na sety a nedohrál to. On začal dobře servírovat, nedal mi moc šanci. Prostě se to blbě sešlo. Můžu říct jedinou věc – měli jsme šanci to dorazit všichni a proteklo nám to mezi prsty. O to víc to mrzí.

Vyčítáte si něco speciálního?
Nemyslím, že můj zápas byl úplně nejhorší. Tohle byl nadstandard oproti mým turnajovým výkonům. Jemu se všechno dobře sešlo, nehraje takhle vždycky. Kdyby ano, tak je žebříčkově určitě někde jinde. Holt byl lepší. Přehrál mě. Udělal jsem pro to všechno, nestačilo to.

Rozhodili vás domácí fanoušci? Často jste se s nimi pouštěl do střetů…
Já jsem byl bez energie a tohle bylo z mojí strany úmyslné. Mně to pomůže, dostanu do sebe adreanlin, proto jsem tam těch pár pokynů rukama udělal.

Utěšovali vás ostatní z týmu?
Co mohli říct. Měl jsem to dohrát – a nedohrál. Holt nejsme kapela, abychom pořád vyhrávali. Jede se dál. Počkáme na los a pokusíme se další rok vrátit zpátky. Uvidíme, jestli nám bude trochu přát štěstí a jaký poskládáme tým. Šance je a budeme bojovat.

Vy osobně máte chuť hrát?
Nevím, jaká bude příští sezona, chci se úplně doléčit, abych mohl začít sezonu bez jakýchkoli handicapů. Jakmile budu připraven a dostanu nominaci, určitě ji přijmu a budu chtít hrát.

Kdo myslíte, že by český tým mohl v budoucnu doplnit?
Je tam Jan Šátral, Zdenda Kolář, Roman Jebavý teď zahrál super čtyřhru. Adam je na tom žebříčkově lépe než já. Kluci musí sbírat zkušenosti, aby mohli hrát takové zápasy. Je to velký rozdíl než hrát za sebe na turnajích. Musí si na to zvyknout a projít si tím, jako jsem si tím ze začátku procházel já. Nesmí se bát hrát.