Měl by jít pracovat do fabriky, nešetří Hingisová Australana Tomica

- Jan Vojkůvka

Poslední týdny a měsíce se stále více na titulcích objevuje jméno tenisového rebela Bernarda Tomica, který se ale do popředí zájmu nedostává kvůli svým schopnostem na dvorci. Stále více totiž dává na odiv svou nechuť ke hraní a jeho chování není zrovna příkladem pro dětské publikum, jež si hledá své vzory. Vystupování Australana už dál nemůže snášet ani Švýcarka Martina Hingisová, která doposud dění okolo bouřliváka zdárně ignorovala.

Poté, co na US Open vypadl hned v prvním kole a po pár dnech divoce utrácel své peníze v Melbourne, Bernard Tomic prohlásil, že 50 tisíc amerických dolarů jsou pro něho zrnkem v písku. Opět tím popudil nejednoho tenisového fanouška, ale i řadu svých kolegů. Jednou z naštvaných byla i pětadvacetinásobná grandslamová šampionka Martina Hingisová, jež v New Yorku zvítězila ve čtyřhře a v mixu.

„Měl by jít pracovat do fabriky. Pak by viděl, jak těžké to může být,“ prohlásila švýcarská veteránka v rozhovoru pro Der Bund.

Šestatřicetiletá rodačka z Košic se ale příliš Tomicem zaobírat nechtěla a naopak se rozhodla uvést Australanův protiklad, kterým je podle ní devatenáctiletý Frances Tiafoe. „Jsem šťastná, když vidím někoho jako je Frances, který hrál proti Rogerovi. Poznala jsem ho na lize World Team Tennis ve Washingtonu a znám jeho příběh,“ uvedla Hingisová.

„Vyrůstal v tenisovém klubu, kde pracoval jeho otec. Vždy chtěl hrát tenis. Je zábava, když můžete sledovat někoho, kdo má takové potěšení z tohoto sportu,“ dodala Švýcarka.