Nejlepší úder měsíce srpna? Hlasovat můžete pro Lucii Šafářovou!

- Jan Havlovic

Oficiální webové stránky WTA opět vyhlašují anketu o nejlepší úder měsíce. Do srpnového vydání se znovu dostala také česká zástupkyně. Tentokrát se jedná o Lucii Šafářová, která tuto cenu získala už za měsíc červen. Aktuální světová jednička v deblu se do výběru dostala díky svému parádnímu kraťasu z utkání proti Dominice Cibulkové.

1) Darja Kasatkinová (RUS) – Roberta Vinciová 7:6 (3), 7:6 (1) – Toronto (1. kolo)
Hned na úvod začínáme tenisovou parádou z dílny Rusky Kasatkinové. Nadějná hráčka přesvědčuje o svých tenisových kvalitách po celou letošní sezónu, v Torontu vystřihla také parádní tweener, který nebývá v ženských zápasech příliš k vidění. Dala tak vzpomenout například na Petru Krejsovou, která se podobným úderem prezentovala na travnatém turnaji v holandském Hertogenboschi v duelu se Srbkou Jankovičovou. (více ZDE)

2) Agnieszka Radwanská (POL) – Šuaj Pcheng (CHN) 7:5, 6:3 – New Haven (čtvrtfinále)
Druhou nominovanou je Polka Agnieszka Radwanská, nicméně za skvělou výměnu ze zápasu s Číňankou Šuaj Pcheng by si zasloužily nominace obě dvě hráčky. Pcheng se totiž dokázala v inkriminované výměně vrátit bleskově od sítě k základní čáře a v nouzi dostala míček na polovinu své soupeřky. Polka výměnu ukončila razantní smečí, avšak potlesk diváků patřil oběma aktérkám tohoto zápasu.

3) Taylor Townsendová (USA) – Simona Halepová (ROU) 4:6, 1:6 – New Haven (2. kolo)
I další z nominovaných výměn byla k vidění na podniku v americkém New Havenu. Američanka Townsendová prohrávala v duelu se Simonou Halepovou 4:6 a 1:4, a tak začala riskovat. Při vlastním podání tak zvolila taktiku servis – síť, která se mladé tenistce málem vyplatila. Rumunka však stopbal Townsendové doběhla a svůj precizní lob nasměrovala přesně na čáru. 

4) Garbiňe Muguruzaová (ESP) – Madison Keysová (USA) 6:4, 3:6, 7:6 (3) – Cincinnati (osmifinále)
Madison Keysová sice v osmifinále turnaje v Cincinnati na Garbiňe Muguruzaovou nestačila, avšak oko amerického diváka potěšila výměnou ze závěru druhého setu. Světová dvanáctka tlačila svou soupeřku do defenzivy razantními údery od základní čáry a poté se vytasila s povedeným kraťasem. Španělka míček stihla, avšak Keysové poté stačilo pouze pinknout tenisák do dvorce a vybojovala si setbol, který následně také proměnila.

5) Caroline Wozniacká (DEN) – Elina Svitolinová (UKR) 4:6, 0:6 – Toronto (finále)
Pátou nominovanou v anketě o nejlepší úder měsíce srpna je Elina Svitolinová, která vybojovala v Torontu svůj pátý titul v kariéře! Ve finálovém duelu proti Caroline Wozniacké uchvátila kanadské diváky razantním forhendem cross, za jehož rychlost by se nemusel stydět leckterý mužský tenista.

6) Dominika Cibulková (SVK) – LUCIE ŠAFÁŘOVÁ 2:6, 4:6 – Toronto (2. kolo)
O cenu o nejlepší úder měsíce srpna bude bojovat také Lucie Šafářová! Aktuální světová jednička v deblu si v Torontu připsala cenný skalp Dominiky Cibulkové. Na začátku druhého setu sehrály obě tenistky dramatickou výměnu, která nabídla celkem sedmnáct úderů. Šafářová vykouzlila z těžké pozice parádní kraťas, který Slovenka již nedoběhla.  

Hlasovat můžete ZDE.