VIDEO: Jako Federer! Krejsová tweenerem zaskočila soupeřku a uchvátila internet

- Jan Vojkůvka

Okamžik, na který do konce své kariéry dozajista nezapomene. Petra Krejsová při své premiéře v hlavní soutěži WTA získala nejen skalp bývalé světové jedničky Jeleny Jankovičové, ale na úvod travnaté sezony udivila přítomné diváky. Její tweener, jejichž nekorunovaným králem je Roger Federer, se šíří sociálními sítěmi.

Po vyhraném prvním setu v poměru 6:3 se Petra Krejsová dostala do menších problémů. Po celý zápas ji drželo skvělé podání kromě jediného gemu, který přišel ve druhém setu a po němž prohrávala 1:3. Hned v následující páté hře ale prokázala, že do Hertogenbosche nepřijela jen s úmyslem vychutnat si účast na turnaji WTA.

Úspěšná kvalifikantka v pátém gemu navíc za stavu 15:15 předvedla senzační výměnu, v níž Jankovičová převzala taktovku hry a lobem zahnala Krejsovou od sítě zpět na základní čáru. Šestadvacetiletá hráčka předvedla skvělý vysoký tweener, který nemohla Srbka z voleje zakončit, a následně přidala parádní křižný prohoz z forhendu. Prořídlé tribuny se radovaly ze skvělé výměny, komentátor televizního přenosu úžasem vydechl. A záběry se začaly šířit internetem.

„V tréninku se mi to mockrát nepovede. Šla jsem na to tak, že to musím zkusit a ono to vyšlo,“ hodnotila v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět Krejsová.

Neoficiálním králem úderů zády k síti mezi nohama bývá označován švýcarský tenista Roger Federer, jehož tweenery patří k samotnému vrcholu tenisových úderů a nezřídka končí vyhraným fiftýnem.