Bolelo mě celé tělo, přiznal Minář po svém popradském představení

- Jan Vojkůvka

Kvalifikace na turnaji v Popradu měla i velmi nečekaného účastníka. Po téměř tři čtvrtě roce se na kurty vrátil bývalý tenista Ivo Minář, který dokázal projít do druhého kola a odehrát dva velmi vyrovnané duely.

Senzační pohádka se nakonec nekonala, ale rozhodně k ní nebylo daleko. Minář naposledy hrál minulý rok v listopadu, kdy naskočil do dvou turnajů v kategorii futures a vybojoval si bod do žebříčku, díky čemuž stále figuruje na rankingu ATP, ačkoliv svou kariéru již ukončil a v současné době se věnuje trénování.

Bylo překvapením, když se Minář dostal do kvalifikace v Popradu, ale okamžitě je nutno dodat, že příjemným překvapením. V prvním kole vyřadil Rakušana Hampela po třísetové bitvě, aby následně po pár hodinách odpočinku okamžitě naskočil do zápasu s Rumunem Dimou. A i proti němu byl velmi blízko senzačního vítězství, ale svůj boj nakonec nedotáhl a možná se i projevilo, že dva třísetové zápasy během jednoho dne byly zkrátka už moc. Ale prohra 6:2, 6:7, 5:7 byla velmi těsná a v případě dvaatřicetiletého Mináře se možná ani za prohru považovat nedá.

„Hlavně jsem byl strašně unavený po šesti hodinách na kurtě. Člověk už není nejmladší nebo nejsem na to natrénovaný a bolelo mě celé tělo,“ přiznal Minář těžkosti po svém sobotním tenisovém maratonu. Na dvorci se přitom pohyboval výborně, obzvlášť jeho náběhy na síť daly opět vzpomenout na starou dobrou tenisovou školu. „Tak trošku s tou nadváhou vás to tam trochu vynese. Fyzička moc není, no,“ smál se Minář.

Na turnaji v Popradu si Minář zahrál zejména kvůli tomu, že si dal trenérskou pauzu s Kristýnou Plíškovou, s níž se rozešel před turnajem v Nottinghamu a odcestoval na Slovensko. „Dali jsme si s Kristýnou pauzu a já se tu objevil s Robinem Staňkem, takže jsem si zahrál kvalifikaci a docela mě to bavilo,“ potvrdil Minář. Ohledně ukončení spolupráce s Plíškovou jsme vás informovali zde.

Ivo Minář se nadále chce věnovat aktivitám u tenisu, zejména pak trénování. Že by se pokusil o comeback na kurty neuvažuje, ale zároveň připouští, že nějaké turnaje ještě objet chce. „Asi si přes léto něco ještě zahraju,“ nebyl konkrétní.

Možnost zahrát si ve čtyřhře právě po boku Staňka, se kterým se dočasně spojil, aby mu vypomohl, příliš nezvažuje. „Já na to vůbec nemám žebříček. Tady jsme se domluvili opravdu ze dne na den. Známe se dlouhé roky. Já jsem si ho bral, když jsem ještě byl ve stovce, na soustředění. Takže máme takový přátelský vztah, tak jsem mu víceméně jel trochu vypomoci,“ dodal Minář.

Je otázkou, jak dlouho bude probíhat spolupráce mezi Ivem Minářem a Robinem Staňkem a zároveň není jisté, na kterých turnajích se Minář jako hráč opět představí. Jisté je pouze to, že své poslední slovo na dvorcích ještě neřekl a i přes ukončení aktivní kariéry může opět přidat další body do žebříčku.