Začátek usmíření? Strýcová bude v neděli fandit Češkám

- Jan Vojkůvka

Vypjatá semifinálová bitva mezi dvěma českými páry přinesla pěkný tenis, ale také situaci, do níž se určitě všechny zúčastněné dostat nechtěly. Rozkol mezi fedcupovými kolegyněmi a kamarádkami se jako první snaží urovnat Barbora Strýcová, kterou v pátek pohltily emoce nejvíce.

„Vrátila jsem se do Čech a koukám, že to je snad víc článků, než kdybychom to US Open vyhrály,“ píše Strýcová na svém facebookovém profilu. „To jsem zase za hvězdu, fakt.“

V pátečním zápase mezi Barborou Strýcovou a Lucií Šafářovou proti Lucii Hradecké a Kateřině Siniakové šlo o hodně. Postup do finále US Open i důležité body do žebříčku. České derby bylo vyhecované, o žádný přátelský duel se nejednalo. A podle důležitosti souboje to na kurtu také vypadalo.

„Popsaly jsme to s Luckou Šafářovou vše médiím, je z toho hodně videí, takže už jste si asi každý udělal svůj obrázek,“ pokračuje česká tenistka, která už se příliš k vyhrocené situaci nechce vracet. Výsledek už se stejně nezmění. „Ještě jednou chci říci, že já i Šafi víme, že jsme si ten zápas prohrály samy,“ dodává.

Sympatická Češka patří k hráčkám, které nejdou pro ostřejší slovo daleko. Ke sportovnímu zápolení patří mnohdy i emoce, které ne každý dokáže udržet pod kontrolou. Temperamentní tenistka to o sobě i sama přiznává. „Na kurtu jsem zvíře, moc dobře to vím. Často nadávám, ale chci hrát fér. I v těch nejvypjatějších a nejdůležitějších zápasech.“

„Život jde ale dál,“ obrací list Strýcová. Po návratu domů je opět plná pozitivních myšlenek a hledí kupředu. „Jsem moc ráda zpět doma a ráda uvidím českou vlajku v grandslamovém finále,“ nastiňuje, že v nedělním finále bude fandit Hradecké se Siniakovou, aby svou pouť turnajem dotáhly ke kýžené trofeji.

„Tak pojďme se na ten svět zase chvíli usmívat,“ dodává závěrem.