Český duel se pořádně vyhrotil! Do finále US Open jdou Hradecká se Siniakovou

- Jakub Slunečko

EXKLUZIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Měl to být celkem přátelský souboj čtyř českých tenistek. Jenže semifinálový zápas čtyřhry se nakonec lámal po sporném momentu v závěru druhého setu. Strýcová si stěžovala, že po úderu Siniakové se míček dotkl vlasů Hradecké. Rozhodčí nic nepostřehla a Hradecká se Siniakovou získaly za stavu 5:5 rozhodující brejk. Utkání nakonec v klidu dopodávaly do vítězství 6:2 a 7:5. Ve finále čeká v neděli Hradeckou se Siniakovou duo Hingisová, Čchanová.

Od začátku ale byly Hradecká se Siniakovou na kurtu lepší. Na druhé straně se totiž celkem překvapivě trápila na servisu Lucie Šafářová, což druhý český pár využil dvěma brejky. První set nakonec Hradecká se Siniakovou úspěšně dotáhly do vítězství 6:2.

Potom se chvíli čekalo, jestli bude Lucie Hradecká schopna pokračovat dál. V závěru úvodní sady si totiž při doběhu na síť nepěkně natáhla stehno a během přestávky si vyžádala medical time out. Přivolaná lékařka jí poraněné místo na těsno zavázala a Hradecká mohla pokračovat dál.

Možná i díky tomu začaly druhý set lépe Šafářová se Strýcovou. Získaly brejk a postupně vedly už 4:1. Jenže Hradecká se Siniakovou nehodlaly dopustit třetí set. Skvěle se vrátily do zápasu a srovnaly na 4:4. Za stavu 5:5 pak přišel zřejmě rozhodující okamžik, kdy Hradecká se Siniakovou získalo tři brejkboly.

Všemu ale předcházela sporná výměna, po které se hlavně Barbora Strýcová pořádně rozčilovala. Během přestřelky na síti totiž Strýcová zahrála zdánlivě vítězný volej, který ještě Hradecká dokázala vybrat a Siniaková vzápětí poslala na druhou stranu vítězný míček. I podle videa se zdálo, že při úderu Siniakové se míček dotkl vlasů její parťačky Hradecké.

Jenže rozhodčí nic takového nepostřehla a Hradecká se Siniakovou šanci na brejk využily. Závěr zápasu už si pohlídaly a dopodávaly celé semifinále do vítězství 6:2 a 7:5.