Překážka za překážkou. Jak může vypadat cesta Karolíny Plíškové za titulem?

- Johan Čáp

Karolína Plíšková postoupila přes první kolo US Open díky výhře nad Polkou Magdou Linettaovou, mnoho českých fanoušků tak logicky zajímá, kdo jí dále stojí v cestě premiérovému grandslamovému vítězství. Za případnou trofejí bude mít ještě pořádně trnitou cestu, podle předzápasových odhadů a žebříčkových informací jsme se pokusili sestavit její možnou cestou až do finále

1. kolo

V 1. kole se světová jednička utkala s Polkou Magdou Linetteovou (72.) a vstup do posledního grandslamu sezóny zvládla bravurně. Po jednoznačném průběhu, kdy svou soupeřku nepustila ani jednou do vedení, se Plíšková radovala z výhry 6:2, 6:1.

2. kolo

Los druhého kola si na Plíškovou připravil vítězku zápasu mezi tenistkou z Paraguaye Veronicou Cepedeovou Roygovou (112.), která se tuzemským fanouškům mohla zafixovat v paměti díky finálové účasti na letošním ročníku turnaje ITF v Trnavě, a kvalifikantkou Nicole Gibbsovou (76.). Pro světovou jedničku by obě dvě tenistky měly být hratelnými soupeřkami.

3. kolo

V případě postupu do další fáze má Plíšková jistotu, že nenarazí na žádnou z nasazených hráček. Ve hře jsou dvě americké kvalifikantky, nesmíme zapomínat ani na Němku Sabine Lisickou (170.), bývalou světovou hráčku číslo dvanáct. Sedmadvacetiletá tenistka se vrací na mezinárodní scénu po zranění, na US Open je díky chráněnému žebříčku.

Osmifinále

Čtvrtý zápas Karolíny by mohl být velkou českou bitvou! V pavouku by totiž mohla narazit na Barboru Strýcovou (25.), ve hře je ovšem i čtrnáctá nasazená Kristina Mladenovicová. Češka na ni nemá dobré vzpomínky, letos s ní prohrála v Dubaji a ve Fed Cupu spolu svedly dlouhatánskou bitvu, která ve třetím setu skončila 16:14 ve prospěch Plíškové.

Čtvrfinále

Ve čtvrtfinále by v případě očekávaných výsledků mohlo dojít na „těžší váhy“. V úvahu připadá světová osmička Světlana Kuznětsovová nebo Polka Agniezska Radwaňská (11.). Možnou soupeřkou by byla i Američanka Coco Vandewegheová (22.), která se sice na betonářskou túru navnadila stanfordským finále, v Torontu i v Cincinnati ovšem vypadla v 1. kole. Pro ni by bylo čtvrtfinále v době, kdy neoplývá nejlepší formou, velkou vzpruhou.

Semifinále

Pokud by se Plíšková probojovala mezi nejlepší čtyřku, ze světové desítky hrozí už jen jedna hráčka. Ukrajinka Jelina Svitolinová (4.), která aktuálně sbírá tituly jak na běžícím pásu. Velkou překážkou nicméně může být domácí Madison Keysová (16.), která je na americké betonářské šnůře v dobré pohodě. Ve Stanfordu dokonce celý ženský podnik ovládla. To bývalá světová jednička Angelique Kerberová (6.), kterou Karolína vystřídala na ženském tenisovém trůnu a na níž má česká tenistka nepříjemné vzpomínky z loňského US Open, jelikož právě Němka jí ve finále znemožnila zisk premiérové grandslamové trofeje, už překvapivě končí po prvním kole.

Finále

Dolní část pavouku je trošku nabitější, na Plíškovou tak může ve finále čekat třeba Garbine Muguruzaová (3.), velkou motivaci na postup do třetího letošního finále grandslamu bude mít bezpochyby na domácí půdě Venus Williamsová (9.). Pro české fanoušky by pak byl bezesporu velice pikantní duel s Petrou Kvitovou (14.) nebo Dominikou Cibulkovou (10.). Co je ovšem jisté, Plíšková si může odškrtnout dvě velké sokyně. Simona Halepová (2.) i Johanna Kontaová (7.) skončily velmi překvapivě hned v úvodním kole.