ITF

Rumunský future v Chitile, den #5: Boj s japonským rákosníkem, drsný život na vesnici a cesta do Brašova

- Radek Štohl

Oblíbená dvojice Antonín Bolardt a Jiří Vachtl po delší odmlce opětovně přináší své pravidelné vlogy. V uplynulých dnech zavítali Češi na podnik kategorie Futures do rumunské Chitily, kde se Bolardt kvalifikoval do hlavní soutěže dvouhry. Mladé duo se rozpovídalo o cestě na další turnaj, neobvyklém automatu na knihy, nebo další příhodě s taxikářem.

V pořadí pátý vlog začal hodnocením prvního kola hlavní soutěže, ve kterém Bolardt padl po dvou hodinách s Takaši Saitem 3:6, 6:7(5). „S japonským rákosníkem jsem bohužel prohrál po boji, bylo to jenom o pár míčcích," uvedl na začátku zklamaný hráč. „Začal jsem dobře a vedl 2:0, pak jsem si ale nepodržel servis a za stavu 3:4 si podání ztratil znovu. Gem předtím se mi navíc nepodařilo využit brejkbol."

Český tenista vstoupil lépe také do druhého setu, opětovně ale nechal svého protihráče dorovnat. „Bylo to 3:0 a 40:15 při jeho servisu, pak měl však štěstí. Od té doby se hrálo o každý míček, o každý gem. Neustále se to hecovalo," pokračoval. V průběhu setu musel na dvorec nečekaně přijít supervizor. „Vedle kurtu snad stavěli dům. Přijela tam "cementárna" a dělala velký hluk. Dokonce tam kňučel i pes, majitel to vyřešil tím, že ho zmlátil. Docela drsný život na této vesnici," podivoval se trpce mladík.

Jeho prohra v prvním kole nakonec znamenala, že se oba hráči přesunuli do sto sedmdesát kilometrů vzdáleného Brašova. „Cesta vlakem potrvá asi čtyři hodiny, takže nás čeká určitě zajímavý den a snad dobře dojedeme," promluvil před odjezdem také Vachtl. „Vlakové nádraží bylo trochu retro, ale s tím jsme počítali."

I kvůli nejisté účasti mladšího tenisty v dalších kolech Chitily si hráči sháněli nocleh v Brašově až na poslední chvíli. „Ještě nám neodpověděli, tak doufáme, že nebudeme nocovat někde pod širákem a že se nám tam bude pak dařit," uvedl borec, který na prvním rumunském podniku skončil ve druhém kole místní kvalifikace.

Jak se oba hráči nakonec do čtvrt miliónového města dostali? S kým jeli ve vlaku? Nejen to se dozvíte v přiloženém videu.