Počasí si vybralo svou daň. Krejsové došly síly a v kvalifikaci končí

- Jakub Slunečko, Jan Vojkůvka

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Teploty ve stínu sahaly k třicítkám, vysoká vlhkost znepříjemňovala dýchání. Horko a dusno pořádně zaskočily i Petru Krejsovou, která v úterý nastoupila ke svému premiérovému utkání v kvalifikaci na grandslamový turnaj. „Na trénincích bylo taky docela teplo, ale v Česku takovéhle podmínky nemáme a člověk na to není moc zvyklý,“ svěřila se v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět po svém vyřazení.

Na grandslamovém turnaji doposud nestartovala, své premiéry se dočkala až letos na US Open ve svých sedmadvaceti letech. Jenže pocity radosti trochu zkalila porážka s Italkou Martinou Trevisanovou, jež českou tenistku přehrála 3:6, 6:2, 6:2.

„Trochu jsem nezvládala místní podmínky. Ke konci jsem už neměla moc sil,“ přiznala Krejsová po utkání. Do něho vstoupila výborně, v prvním setu vedla už 4:0 a i přes ztrátu jednoho podání si došla pro hladké vítězství.

Problémy se začaly vyskytovat na začátku druhého dějství. Krejsová si prohrála hned v první hře podání, a ač následně předvedla okamžitý rebrejk, Trevisanová záhy vyhrála čtyři gemy v řadě. „Na začátku druhého setu jsem začala být nervózní a trochu jsem se nekoncentrovala,“ podotkla Krejsová. S mankem dvou brejků už Krejsová nic neudělala a tak musela do třetího setu, v němž opět hned v prvním gemu přišla o podání.

Snažila se, bojovala, nechtěla skončit v prvním kole. Ale těžké podmínky na dvorci jí rychle vysávaly i poslední zbytky energie. Když ve čtvrtém gemu nevyužila ani jeden ze čtyř brejkbolů, její odpor začínal pomalu ustávat. „Ve třetím setu jsem už moc nemohla. Soupeřka je běhavější typ a podmínky jí asi trochu více vyhovovaly,“ uvedla česká hráčka.

Po ztrátě servisu v sedmém gemu se ještě jednou zvedla a vypracovala si ještě jeden brejkbol. Avšak Trevisanová už komplikace nepřipustila.

Bez ohledu na výsledek však sedmadvacetiletá vítězka sedmi turnajů ITF prožívá nejlepší období své kariéry, což podškrtla i svým umístěním na žebříčku, které jí dopomohlo k účasti v premiérové kvalifikaci na grandslamu.

„Jsem určitě ráda za to, že jsem se sem dostala,“ pousmála se Krejsová. „Ale dnes jsem měla soupeřku, která se dá na tvrdém povrchu porazit a trochu mě mrzí, že jsem toho nevyužila,“ dodala.

Denní zpravodajství z US Open

23.8. 2017
S Kvitovou na kafíčka, po nocích na jablíčka. Hradecká válí na US Open
Fanklub českých fousů. Václav Šafránek se učí, jak být na US Open milován
US Open: Hradecká, Šátral a Šafránek postupují, ostatní Češi končí