VIDEO: Jenom sedíš, žvejkáš a čumíš na videa, seřvala Putincevová svého trenéra

- Jan Vojkůvka

Kazašská tenistka Julia Putincevová by nejspíš na generálku US Open v americkém New Havenu zapomněla. Aktuálně 50. hráčka světa měla v úvodním kole turnaje náročný los v podobě Francouzky Alizé Cornetové a každý očekával vyrovnanou a otevřenou bitvu. Místo toho však Kazaška schytala dva kanáry a na klidu jí nepřidala ani hádka s trénérem, na němž si vylila svou frustraci.

Kouč Julie Putincevové, Roman Kyslyansky, se za svou svěřenkyní vydal po třetím gemu první sady, v němž Kazaška neproměnila dva brejkboly a nedokázala si vzít ztracené podání zpět na svou stranu. Reakce Putincevové na jeho příchod byla ale spíše vzteklá.

„Pořád žvejkáš a čumíš na zku*vené video... Jsi debil?“ utrhla se Putincevová na svého trenéra, která si k ní přiklekl a nevěřil vlastním uším.

„Co se děje, Julie?“ zeptal se, aniž by si uvědomoval nějaký problém, kromě nevyvedené hry jeho svěřenkyně.

Tenistka zapomněla, že otevírá lahev, z níž se chtěla napít a rozmáchla se rukou směrem k tribuně. „Co je s tebou? Vůbec mi, sakra, netleskáš, když vyhraju míček,“ křičela. „Jenom sedíš a koukáš na videa o placaté zemi!“

„Zbláznila si se?“

„Ty seš totální blázen! Uhrála jsem dlouhou výměnu a ty mi ani nezatleskáš.“

Kyslyansky se snažil bránit, ale už předem tušil, že tudy cesta nepovede. „Udělala chybu, proč bych měl tleskat?“ těmito slovy pobouřil Putincevovou ještě více, ale na jinou odpověď se nezmohl.

„No a co?“ vyjela Kazaška. „Oni tleskají, když já udělám chybu! Tak bys měl taky začít,“ přála si.

„A co budeš dělat, když začnu tleskat? Máš nějaký plán?“

„Jo, jdi pryč. Prostě mě nepodporuj,“ rezignovala Putincevová a vyháněla trenéra od své lavičky. „Proč si sem vlastně přišel? Proč si sem přišel?“

Kyslyansky se pokusil zapomenout na předchozí nepříjemnou výměnu názorů a snažil se změnit téma tím, že začal udělovat rady do zápasu. „Musíš blíž k míči, Julie. Jsi od něj strašně daleko. Ve spoustě výměnách jen čekáš, až k tobě doletí. Snaž se to dělat na kratší vzdálenost, jdi blíž k míčkům,“ zkoušel vštípit hráčce jinou taktiku.

Ta ale neměla příliš zájem o další komunikaci. „Vypadni odsud,“ mávla rukou do prázdna. „Jdi se dívat na ta svoje videa.“

„Potřebuješ ještě něco? Ptám se znovu, jestli potřebuješ nějakou radu,“ nenechal se odehnat trenér.

„Co tu vůbec děláš? Můžeš mi to říct? Seber si ten svůj úšklebek a vypadni,“ ukončila rozmluvu Putincevová.

Rozhozená hráčka následně neuhrála ani jeden gem a prožila jeden z černých dnů ve své kariéře. Posléze se sice Putincevová veřejně přes sociální sítě omluvila, ale příliš platné jí to nebylo. Jejím výstupem se baví celý internet.