Vondroušovou trápí bolavá záda, v Cincinnati hrát nebude

- Filip Lefenda

Markéta Vondroušová nuceně mění plány. Osmnáctiletá hráčka se měla příští týden poprvé v kariéře představit na turnaji kategorie WTA Premier 5 v Cincinnati, divokou kartu od amerických organizátorů ale nakonec nevyužije. Češku, jež měla na prestižním betonovém podniku jistou účast v hlavní soutěži, nepustí do hry zraněná záda.

Informaci přinesl v sobotu internetový portál Tennis Arena. „Bylo to těžké rozhodnutí, ale zdraví je přednější. Potřebovala jsem záda doléčit, abych se s nimi netrápila dlouhou dobu,“ okomentovala své rozhodnutí vítězka pěti letošních turnajů. Bolesti jí přitom trápily už na tom posledním v pražské Štvanici, kde si nakonec Vondroušová došla pro titul.

Aktuálně 66. hráčka světového pořadí dle svých slov deset dnů netrénovala, nyní už ale své úsilí přeci jen pomalu začíná směřovat k blížícímu se newyorskému grandslamu. „Kromě toho pracuji na kondici, snad to záda vydrží,“ prozradila Tennis Areně.

Poslední grandslamový podnik letošní sezóny odstartuje v areálu ve Flushing Meadows 28. srpna. Ještě před ním se Vondroušová zúčastní přípravného turnaje v New Havenu, do jehož hlavní soutěže se ale bude muset prokousat z kvalifikace. Talentovaná Češka do Spojených států odlétá už v úterý, stejně jako na Wimbledonu ji po ukončení spolupráce se Zdeňkem Kubíkem bude doprovázet Jiří Hřebec.