Azarenková čelí soudní při o syna Lea. Přijde o US Open?

- Jan Vojkůvka

Tenisová superhvězda Victoria Azarenková, jež se teprve nedávno vrátila na kurty po mateřské dovolené, nemá zrovna na růžích ustláno. Naopak musí řešit velmi nepříjemné starosti, které běloruské hráčce přichystal její bývalý partner Billy McKeague, jenž se hodlá soudit o jejich osmiměsíčního syna Lea.

Rozchod, ke kterému mezi Azarenkovou a McKeaguem došlo v červenci, bude mít nepříjemnou dohru. Otec malého Lea totiž v Los Angeles podal žádost o svěření dítěte do péče a případ se dostal až před soud, který rozhodl, že dokud nebude ujasněno, v čí péči dítě skončí, nemůže Azarenková svého syna odvézt z Kalifornie.

Dle informací webu TMZ Sports neskončí soudní tahanice dříve než v říjnu, což také znamená, že Azarenková si s největší pravděpodobností bude muset vzít od tenisu další přestávku. Hrdá maminka totiž nehodlá ponechat nic náhodě a pečlivě se připravuje na bitvu o své dítě.

Vynechat tak nejspíš bude muset i závěrečný grandslam sezony v New Yorku, který startuje 28. srpna. Victoria totiž nechce opustit na dva týdny svého synka, jelikož příliš nedůvěřuje McKeaguovi, že by se o dítě dokázal postarat.

Dle Laury Wasserové, advokátky Azarenkové, soud zamítl žádost, aby její bývalý partner odcestoval do New Yorku společně s ní i s Leem, přičemž by Azarenková zajistila letenky i ubytování v hotelu. Soudce však takovou možnost odmítl.

Azarenková aktuálně figuruje mezi přihlášenými také na turnaj v Cincinnati, zda ale na tento podnik odcestuje je rovněž nejisté.