Strýcová po tříhodinové bitvě: Postup do 3.kola? Jsem opravdu šťastná

- Tomáš Kopecký

„Game, set, match Strýcová.“ Barbora zvedá ruce k nebi a může se konečně začít radovat. Po bezmála tříhodinovém souboji postupuje poprvé v kariéře do osmifinále prestižního podniku v Torontu. „Jsem strašně šťastná, už strašně dlouho jsem nevyhrála tak těžký a dlouhý zápas,“ svěřila se v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět. Jak se duel druhého kola s Australankou Gavrilovovou vyvíjel?

Barbora Strýcová nastoupila do utkání vlažně, hned ve druhém gemu ztratila své podání. Tato ztráta však ještě nic neznamenala, protože hned v následující hře si vzala svůj servis zpět. Vyrovnaný souboj v první sadě pokračovat až do stavu 4:5, kdy 26. hráčka světa nejdříve odvrátila dva setboly, třetí šanci však naturalizovaná Australanka využila.

Po prohrané první sadě nevstoupila Strýcová ideálně ani do té druhé. Dvakrát za sebou přišla o svůj servis a prohrávala již 1:4. „Byl to opravdu velký boj, v podstatě celou dobu jsem prohrávala. První set mi nevyšel, a tak jsem chtěla ve druhém hrát lépe, ale po chvíli to bylo už 1:4. Pak se to naštěstí zlomilo,“ prozradila česká fedcupová reprezentantka. „Nemyslím si, že bych hrála špatně, přestože jsem prohrávala. Bohužel jsem nedokázala dohrát výměny do konce. Ona to nějak vybojovala, nebo jsem já udělala zbytečnou chybu,“ dodala.

Poté přišel na řadu velký obrat. Strýcová se dokázala i za nepříznivého stavu vzchopit a od stavu 1:4 získala 4 gemy v řadě. Set nakonec dospěl až do tiebreaku, ve kterém si lépe vedla Barbora, která jej získala na svou stranu v poměru 7:5.

Ve třetím setu se velká bojovnice dostala do vedení 4:2, následně si sice ztratila své podání, ale v cestě za vítězství už ji to nemohlo zastavit. Strýcová zvítězila 6:3, využila třetí mečbol a může se těšit na další utkání.

„Jsem za výhru ráda, protože jsem po dlouhé době zvládla tak těžký a dlouhý zápas. Jsem šťastná, že jsem ve 3. kole,“ doplnila. Strýcová se v osmifinále utká s vítězkou duelu mezi Halepovou a Rybárikovou. Koho by si přála více? „Je mi to jedno, na zápas se těším, ať už budu hrát s Halepovou nebo Rybárikovou. Je to fajn, že zase můžu hrát třetí kolo na takovém velkém turnaji,“ prozradila jednatřicetiletá tenistka.

Kromě dvouhry ji ještě čeká také utkání deblu. Spolu s Lucií Šafářovou hodlají zavzpomínat na Olympijské hry v Riu 2016, na kterých společně vybojovaly bronzovou medaili. „Kromě jednoho zápasu v Anglii jsme spolu nehrály více než rok. Vzpomínky se nám hrozně vrací, takže se na ten zápas těším a doufám, že nám to na kurtu půjde tak dobře, jak nám to šlo v Riu.