Český večer v Torontu? Plíšková, Siniaková, Šafářová a Kvitová zabojují o postup do osmifinále

- Tomáš Kopecký

Pokud máte na dnešní večer nějaké plány, rozhodně se nezdráhejte je odložit. Na dvorcích v kanadském Torontu se totiž představí hned šestice českých tenistek, z toho čtyři odehrají 2. kolo dvouhry a máme se na co těšit. Karolína Plíšková se poprvé v roli světové jedničky utká s Ruskou Pavljučenkovovou, na centrálním dvorci se pokusí o překvapení ve výborné formě hrající Kateřina Siniaková, která narazí na Venus Williamsovou. Kdo se na prestižním podniku probojuje do osmifinále?

Český ženský tenis zažívá v posledním období fantastické chvíle. V první padesátce světového žebříčku je hned šest zástupkyň malé středoevropské země. V této statistice už jsou lepší pouze Spojené státy americké se sedmi tenistkami.

Všech šest českých zástupkyň se nyní dokázalo probojovat do druhého kola turnaje v Torontu, navíc Barbora Strýcová už v nočním zápase zdolala Gavrilovovou a zajistila si své místo v osmifinále.  Nyní se jí další hráčky pokusí napodobit. Jaké zápasy nás ve středu večer čekají?

Světová jednička Karolína Plíšková vyzve na souboj Anastasii Pavljučenkovovou, proti které dokázala zvítězit ve všech čtyřech vzájemných zápasech. Ruska navíc v těchto duelech nezískala ani jeden set. Naposledy se obě tenistky střetly na newyorském grandslamu, kde Plíšková vyhrála 6:4 a 6:2. Pavljučenkovová figuruje v žebříčku na devatenácté pozici, v letošní sezoně dokázala zvítězit na podnicích v Monterrey a Rabatu.

Také na Lucii Šafářovou čeká soupeřka z kategorie špičkových. Slovenka Dominika Cibulková je momentálně na jedenáctém místě celkového pořadí, v prvním kole dokázala zdolat Ukrajinku Curenkovou 7:6 a 6:4. Očekává se velmi vyrovnaný souboj, mírnou favoritkou je finalistka Australian Open 2014. Maximem Slovenky na Rogers Cupu je čtvrtfinále.

Velký zápas má před sebou Kateřina Siniaková. Ta se poprvé v kariéře střetne s nestárnoucí Venus Williamsovou. Češka disponuje fantastickou formou, dokázala vyhrát už šest utkání v řadě a po triumfu v Bastadu míří daleko také v Torontu. Zastaví ji zkušená Američanka, která musela v prvním kole svézt třísetovou bitvu s Rumunkou Beguovou?

Krátce po půlnoci by se na kurty měla dostat také Petra Kvitová, která ve čtvrtém zápasu od Wimbledonu vyzve talentovanou Sloane Stephensovou. Ta v kolotoči WTA absentovala skoro rok, a nyní se náročné operaci levého chodidla vrací zpět na kurty. Kvitová si přestávku mezi zápasy zpříjemnila návštěvou CN Towera, kde si dopřála večeři.

 

Good evening from the top of the CN Tower! Dinner with a great view tonight ? See you tomorrow #rogerscup

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Srp 8, 2017 v 6:13 PDT

Kromě dvouher se Češky představí také v deblu. Ve vzájemném duelu na sebe narazí pár Krejčíková, Niculescuová proti dvojici Šafářová, Strýcová.

Osmifinále dvouhry:
18:30 LUCIE ŠAFÁŘOVÁ (41.) - Dominika Cibulková (SVK, 11.)[11]
19:00 KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (1.)[1] -  Anastasija Pavljučenkovová (RUS, 19.)
20:30 KATEŘINA SINIAKOVÁ (40.) - Venus WIlliamsová (USA, 9.)[9]
00:30 PETRA KVITOVÁ (14.)[14] - Sloane Stephensová (USA, 934.)
Osmifinále čtyřhry:
21:30 KREJČÍKOVÁ, Niculescuová (ROU) - STRÝCOVÁ, ŠAFÁŘOVÁ[3]